25.11.23

Το «Γεράνι» επιτέθηκε ξανά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων - Εκεί θα λειτουργούσαν τα δυτικά F-16
Το αεροδρόμιο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία μαχητικών F-16 μετά την έναρξη των παραδόσεων τους από δυτικές χώρες
Τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σειρά επιθέσεων σε ουκρανικούς στόχους. Στόχος ήταν το αεροδρόμιο στο Starokonstantinov (περιοχή Khmelnitsky), το οποίο δέχεται τακτικές επιθέσεις όταν γίνεται απόπειρα αποκατάστασης της υποδομής του ή μεταφοράς νέων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων και όπλων αεροσκαφών.
Το αεροδρόμιο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία μαχητικών F-16 μετά την έναρξη των παραδόσεων τους από δυτικές χώρες.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της νύχτας ανακοινώθηκε προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής στις περιοχές Dnepropetrovsk και Poltava, Kharkov, Kirovograd (Kropyvnytskyi) και στην περιοχή του Κιέβου. Εκρήξεις καταγράφηκαν και στην περιοχή του Κιέβου. Είναι γνωστό ότι πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις και στην περιοχή της Οδησσού, όπου στόχοι ήταν εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς.
www.bankingnews.gr 

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com