4.11.23

Το drone Bayraktar TB3 πέρασε ένα νέο τεστ στον ουρανό: τι πέτυχαν οι δημιουργοίΗ Baykar Makina άφησε να εννοηθεί ότι το νεότερο στρατιωτικό UAV θα βοηθήσει την Τουρκία να κυριαρχήσει στη θάλασσα.


Το τουρκικό drone Bayraktar TB3 πέρασε τη δεύτερη πτητική δοκιμή, καταφέρνοντας να μείνει στον αέρα για 4 ώρες. Ο Selchuk Bayraktar, επικεφαλής της εταιρείας ανάπτυξης Baykar Makina, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των δοκιμών του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter) την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου. 

Δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο από δοκιμές πτήσης UAV. Το πρώτο βίντεο δείχνει πώς οι τεχνικοί προετοιμάζονται για πτήση στον διάδρομο του Bayraktar TB3. Τότε το drone επιταχύνει και απογειώνεται από το έδαφος. Μια ομάδα ειδικών παρακολουθεί το drone μέσω οθονών σε πραγματικό χρόνο. Μετά την πτήση, το drone προσγειώνεται επιτυχώς στο ίδιο σημείο από το οποίο ξεκίνησε την πτήση του.
"Η Bayraktar ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δεύτερη δοκιμή πτήσης, η οποία διήρκεσε 4 ώρες. Βήμα προς βήμα προς τη "Γαλάζια Πατρίδα", έγραψε ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ στη λεζάντα του βίντεο. 

Η «Γαλάζια Πατρίδα» ή Mavi Vatan είναι ένα νομικό και γεωπολιτικό δόγμα που βασίζεται στις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε μια μεγάλη περιοχή της Μαύρης, της Μεσογείου και του Αιγαίου. Αναπτύχθηκε από ναύαρχους του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι γνωρίζουν τη στρατηγική σημασία της θάλασσας και απολαμβάνουν επιρροής στη στρατιωτική, πολιτική, οικονομική και πνευματική ελίτ της χώρας.

Σημειωτέον ότι χαρακτηριστικό του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Bayraktar TB3 είναι η δυνατότητα βάσης σε θαλάσσιες πλατφόρμες και συγκεκριμένα στο πλοίο αποβίβασης Anadolu. Τα φτερά UAV μπορούν να διπλωθούν για αποθήκευση σε υπόστεγο πλοίου. Επίσης, το Bayraktar TB3 μπορεί πλέον να απογειωθεί από μικρούς διαδρόμους.Σχόλιο  Γεωργίου Δικαίου: η δεύτερη πτήση έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και εδώ δεν ανησυχούν οι κάθε φύσεως αρμόδιοι; Απορώ με την λογική τους! Οι Αμερικάνοι άρχισαν να λένε εναντίον της Τουρκίας και εμείς δεν ξέρουμε, πως θα μας βάλουν να πολεμήσουμε;


Πηγή: https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2023/11/drone-bayraktar-tb3.html
Πηγή: i-epikaira.blogspot.com