28.11.23

Τουρκικά ΜΜΕ: Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν σημείο καμπής για τις ελληνοτουρκικές σχέσειςΗ συνάντηση, αν και δεν υπάρχουν προσδοκίες ότι θα αποφέρει απτά αποτελέσματα, θα καταδείξει την βούληση των δύο ηγετών να βουν λύσεις.
"Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν είναι σημείο καμπής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις" σημειώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.
Η συνάντηση, αν και δεν υπάρχουν προσδοκίες ότι θα αποφέρει απτά αποτελέσματα, θα καταδείξει την βούληση των δύο ηγετών να βουν λύσεις.
Τα τουρκικά ΜΜΕ σημειώνουν μάλιστα πως "ο Ερντογάν πάντα δηλώνει πως δεν πρέπει να εμπλέκονται τρίτες χώρες", όπως μεταδίδει ΣΚΑΪ.
Το τηλεοπτικό δίκτυο A HABER ανέφερε: "O πρόεδρος Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα για τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλἰου Συνεργασίας Ελλάδας - Toυρκίας. Βέβαια η συνεδριαση ίσως δεν θα μπορέσει να λύσει τα ελληνοτουρκικά προβλήματα, θα είναι όμως μια σημαντική συνάντηση έτσι ώστε οι δυο χώρες να δείξουν πως έχουν τη βούληση να λύσουν τα προβλήματα και οι διαφορές να μην οδηγούνται σε κρίσεις.
"Η συνεδρίαση θα είναι σημείο καμπής για τις σχέσεις Ελλάδας- Toυρκίας. Ανακοινωθηκε το πρόγραμμα της Αθήνας. Στις 7 Δεκεμβρίου το πρωί πρώτα θα συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών.Θα ακολουθήσει η συνάνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν , ο σύμβουλος εξωτερικής του προέδρου Τσαγατάϊ Κιλίτς και οι Έλληνες ομολόγοι τους. Αργότερα Ερντογάν και Μητσοτάκης θα παραχωρἠσουν συνἐντευξη Τυπου και θα ακολουθήσουν οι συνομιλίες με γεύμα εργασίας. Δηλαδή οι ηγἐτες θα ἐχουν αρκετό χρόνο για να εξετάσουν τα προβλήματα. Ο πρόεδρος Ερντογάν με επιμονή τονίζει πως οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία δεν πρέπει να επισκιάζονται απο άλλες χώρες".

Πηγή: capital.gr