15.11.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΟΨΕ ( 15/11/23)- 17,30΄ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ


 Απόψε, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023,  η Π.Ε.Ο.Φ. (Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών), οι Έλληνες φοιτητές της Κύπρου που σπουδάζουν στην Θεσσαλονίκη, τα νιάτα που αγωνίζονται χωρίς ακομμάτιστα τόσες δεκαετίες, τα νιάτα που ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ,

Με συμβολική 48ωρη απεργία πείνας Κυπρίων φοιτητών, έξω από το τουρκικό προξενείο, ξεκινούν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών (Π.Ε.Ο.Φ.) Θεσσαλονίκης με αφορμή την επέτειο 40 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο.

Όπως είπε ο Φιλόθεος Ζαχαριάδης, γενικός γραμματέας της Π.Ε.Ο.Φ., σήμερα και αύριο θα γίνουν ενημερώσεις για το Κυπριακό ζήτημα σε διάφορα σημεία της πόλης και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 15 Νοεμβρίου με εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1974 Νικόλαος Αργυρόπουλος, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα «Το μεγάλο μας “ ΟΧΙ” στον εκτουρκισμό της Κύπρου». Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει πορεία προς το Τουρκικό προξενείο με σημείο συγκέντρωσης τη διασταύρωση Τσιμισκή- Αγ. Σοφίας.