15.11.23

Νετανιάχου: Δεν θα μας κάνει κήρυγμα ο Ερντογάν

 

«Αυτός βομβαρδίζει χωριά μέσα στην Τουρκία, δεν θα κάνει κήρυγμα σε μας», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός για τον Τούρκο πρόεδρο, που νωρίτερα αποκάλεσε «κράτος τρομοκράτη» το Ισραήλ και «πολιτικό κόμμα» τη Χαμάς.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επικρίνει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα σχόλιά του σήμερα, με τα οποία αποκάλεσε «τρομοκρατικό κράτος» το Ισραήλ.

«Αποκαλεί τρομοκρατικό κράτος το Ισραήλ, αλλά με τις πράξεις του υποστηρίζει το τρομοκρατικό κράτος της Χαμάς», είπε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Ο ίδιος βομβάρδισε τουρκικά χωριά εντός των συνόρων της Τουρκίας - δεν θα μας κάνει κήρυγμα».

Ο Νετανιάχου πιθανότατα αναφερόταν στην τουρκική στρατιωτική δράση κατά των κουρδικών περιοχών της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως το Ισραήλ είναι «κράτος τρομοκράτης» που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα, επαναλαμβάνοντας την άποψή του πως η μαχητική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η Χαμάς είναι πολιτικό κόμμα, το οποίο έχει εκλεγεί από τους Παλαιστίνιους.

Απευθυνόμενος σε βουλευτές στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν κάλεσε, τέλος, τον Νετανιάχου να ανακοινώσει αν το Ισραήλ διαθέτει ή όχι πυρηνικές βόμβες, ενώ πρόσθεσε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι «ξοφλημένος».

https://www.euro2day.gr

Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη

_____________________________________

Σχόλιο  Efenpress:

Θα πρέπει ο Νετανιάχου να απαντήσει στον Ερντογάν... εμπράκτως, "στέλνοντάς" του "πεσκέσι" μία !!!

- ΑΛΕΞ