9.11.23

Εφημερία τρόμου στο «Αχιλλοπούλειο» – Χτύπησαν γιατρό στο κεφάλι

 «Ντου» από ομάδα δέκα (κατ ευφημισμόν) ρομά, που έβριζαν και απειλούσαν- 

  Ερευνα για το συμβάν διέταξε η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου

Εφημερία τρόμου την Κυριακή το βράδυ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, όταν ομάδα δέκα ...Β ρομά έκανε «ντου» στον χώρο των ιατρείων και ένας από αυτούς χτύπησε εφημερεύοντα γιατρό τραυματίζοντάς τον στο αυτί και το κεφάλι. Για το συμβάν που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα, ο γιατρός αναμένεται να υποβάλει σήμερα αναφορά, ενώ ήδη από τη διοίκηση του «Αχιλλοπουλείου» έχει διαταχθεί έρευνα.

Ο γιατρός- θύμα, που είναι γενικός χειρούργος, εφημέρευε την Κυριακή το βράδυ. Ηταν λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυκτα όταν στον χώρο των ΤΕΠ μπήκε μέσα μία μάνα κρατώντας το τετράχρονο αγοράκι της στην αγκαλιά και φωνάζοντας. «Το παιδί, το παιδί, τρέχει αίμα», φώναζε και παρακάμπτοντας ασφάλεια και τη γραμματεία όρμησε στο διάδρομο των ιατρείων.

Επί τόπου πήγε ο χειρούργος, που σταμάτησε άλλη εξέταση και διαπίστωσε ότι το τραύμα του παιδιού δεν ήταν κάτι σοβαρό. Μία γραντζουνιά η οποία δεν χρειάστηκε καν ράμματα. Πήρε το παιδί στα χέρια του για να το εξετάσει, πριν όμως προλάβει, όρμησε στον χώρο των ιατρείων ομάδα δέκα ατόμων, οκτώ άντρες και δύο γυναίκες.

Ο γιατρός τους ενημέρωσε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, προθυμοποιήθηκε όμως να καλέσει νευροχειρουργό και παιδίατρο για να εξετάσουν το παιδί.

Κατευθύνθηκε στο γραφείο, σήκωσε το ακουστικό του σταθερού τηλεφώνου για να ειδοποιήσει τους γιατρούς, πριν όμως προλάβει, ένας από τους άντρες του επιτέθηκε. «Πού παίρνεις τηλέφωνο ρε; Πού πας να καλέσεις;», είπε και όρμηξε κατά πάνω του. Του άρπαξε το ακουστικό από το χέρι και τον χτύπησε με δύναμη στο κεφάλι τραυματίζοντάς τον στο αυτί και στον κρόταφο.

Επικράτησε πανικός. Οι υπόλοιποι της ομάδας συνέχισαν να φωνάζουν και να βρίζουν, ενώ τρομακρατημένες νοσηλεύτριες και γραμματείς ειδοποίησαν την αστυνομία.

Με παρέμβαση της αστυνομίας εκκενώθηκε ο χώρος των ΤΕΠ πριν όλοι μαζί αποχωρήσουν μετά από μία ώρα σχεδόν κι ενώ και οι άλλοι γιατροί που εξέτασαν το παιδί διαβεβαίωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Υπήρχε φύλαξη

Το συμβάν προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο Νοσοκομείο και από τη διοίκηση διατάχθηκε έρευνα. Ο γιατρός αναμένεται να υποβάλει σήμερα την αναφορά του.

Γιατροί και νοσηλευτές νιώθουν απροστάτευτοι, όπως καταγγέλλουν. «Σήμερα ήταν ένα ακουστικό. Ξέρουμε αν αύριο θα είναι μαχαίρι; Να πηγαίνουμε για εφημερία και να κινδυνεύουμε;» το γενικό αίσθημα γιατρών και νοσηλευτών.

Στο νοσοκομείο υπήρχε εταιρεία φύλαξης. «Οι πόρτες όμως είναι μόνιμα ανοιχτές. Όταν έχεις απέναντί σου δέκα άτομα, τι να σου κάνουν δύο φύλακες;», λέει προσωπικό του νοσοκομείου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

https://www.taxydromos.gr/


ΦΜ