18.11.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


 Αυτόφωρες συλλήψεις από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης

Με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες και ελέγχους σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.


Στο πλαίσιο αυτό, σημαντική είναι η δραστηριότητα της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης με τις εξειδικευμένες ομάδες δικυκλιστών «Ζ» και ΔΙ.ΑΣ., αλλά και τα έμπειρα πληρώματα περιπολικών, οι οποίοι το τελευταίο 24ωρο, προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψη τριών (3) ατόμων, αποτρέποντας κλοπή οχήματος στην περιοχή της Μενεμένης και αποδίδοντας κλοπιμαία από περίπτωση κλοπής που έλαβε χώρα εντός αστικού λεωφορείου.


Αναλυτικότερα, πρώτες πρωινές ώρες χθες (17-11-2023), πλήρωμα περιπολικού συνέλαβε επ’ αυτοφώρω 42χρονο ημεδαπό, τη στιγμή που διαρρήγνυε όχημα στην περιοχή της Μενεμένης, αποτρέποντας την κλοπή τόσο του αυτοκινήτου όσο και αντικειμένων από το εσωτερικό του. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων διαφόρων τύπων

  • (3) Μαγνήτες, ένας εκ των οποίων πτυσσόμενος 

  • Χειριστήριο κλειδώματος-ξεκλειδώματος

  • Κλειδί σφιξίματος και συναρμολόγησης με ειδική λαβή

  • Μπρελόκ με διάφορα μικρά κλειδιά

  • Μεταλλικό έμβολο μεγάλου βάρους, ικανό για θραύση κρυστάλλων και

  • (5) δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, χωρίς απαιτούμενη ιατρική συνταγή.


Επιπλέον, απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν 24χρονη αλλοδαπή, η οποία, εκμεταλλευόμενη συνθήκες συνωστισμού εντός αστικού λεωφορείου, αφαίρεσε πορτοφόλι ανυποψίαστης επιβάτιδος. Σημειώνεται ότι, το πορτοφόλι βρέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα. 


Τέλος, μεσημεριανές ώρες χθες (17-11-2023), δικυκλιστές ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής Κορδελιού - Ευόσμου, συνέλαβαν 24χρονο ημεδαπό άντρα, ο οποίος, μαζί με συνεργό του τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται,  έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του τσάντα με πορτοφόλι, τραπεζική κάρτα και προσωπικά έγγραφα του κατόχου της.


_____________________________


Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν συνολικά (22) άτομα σε διάφορες περιοχές της πόλης 


Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.


Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από απογευματινές ώρες της 14-11-2023 έως πρωινές ώρες σήμερα (18-11-2023), αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης.

________________________________


Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός για απάτη


Εργαζόμενος ως υπάλληλος πρατηρίου υγρών καυσίμων, χρέωσε, παράνομα και κατ’ επανάληψη, τραπεζική κάρτα πελάτη με μικροποσά


Στη σύλληψη 60χρονου ημεδαπού για απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη, απογευματινές ώρες χθες (17-11-2023).


Ο συλληφθείς, εργαζόμενος ως υπάλληλος πρατηρίου υγρών καυσίμων, χρέωσε, μέσω μηχανήματος της επιχείρησης, τρείς φορές παράνομα και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, τραπεζική κάρτα πελάτη με μικροποσά. 

__________________________________


Σύλληψη ατόμου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών


Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, απογευματινές ώρες χθες (17-11-2023), 41χρονο αλλοδαπό, για παράνομη μεταφορά ατόμων που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Κερδυλλίων, εντοπίστηκε να κινείται επιβατικό αυτοκίνητο, με οδηγό τον προαναφερόμενο άντρα και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε μεταφορά ατόμων τα οποία στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.


Κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς κι ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο δράστης για τις συνεννοήσεις του.