24.11.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή Χαριλάου - Αναλήψεως
Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου - Αναλήψεως εξιχνίασαν επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής, που έλαβαν χώρα στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.


Ειδικότερα, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά επτά..."ημεδαπών" ηλικίας 16, 20, 25, 32 38, 43 και 45 ετών και μίας "ημεδαπής" 27 ετών, για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από Μάιο 2022 έως Σεπτέμβριο 2023 και κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, Ι.Χ. αυτοκίνητο, (2) μοτοσυκλέτες και υλικά από κατάστημα κουφωμάτων.


Όλα τα αφαιρεθέντα οχήματα εντοπίστηκαν και μετά από εξερεύνηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος αποδόθηκαν στον νόμιμο ιδιοκτήτη τους.  


Επιπλέον, χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες 27χρονη με τη μέθοδο του εναγκαλισμού κατάφερε να αποσπάσει από παθόντα χρυσή αλυσίδα, καθώς και 32χρονου, ο οποίος με έτερο συνεργό του, προσποιούμενοι τους ασφαλιστές κατάφεραν να αποσπάσουν από παθόντα συνολικά 1670 ευρώ. 

Σχετικές δικογραφίες, απεστάλησαν στον εισαγγελέα .