27.11.23

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ Ή ΠΟΛΥΠΗΜΩΝ Ή ΔΑΜΑΣΤΗΣ



Από Δημήτριο Ζιώγα


 ΠΡΟΣ:

Τον εξοχότατον Πρωθυπουργόν της Ελλάδας

Διώνη  Πικερμίου 21-11-2023



Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ Ή ΠΟΛΥΠΗΜΩΝ Ή ΔΑΜΑΣΤΗΣ

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ, καλημέρα σας.

Καιρός να σας στείλω και μια επιστολή, όχι για να σας στενοχωρήσω, αλλά μήπως πατήσετε φρένο και το ξανασκεφθείτε.

Ο λόγος για το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζετε.

Βέβαια προσωπικά δεν θίγομαι, διότι ανήκω στη συνομοταξία εκείνων των υποζυγίων τα οποία έχετε δεμένα στο παχνί και συνεχώς τα αρμέγετε προκαταβολικά, και αν τυχόν διαμαρτυρηθούν κάποια φορά, τα επίχειρα της πράξεώς τους θα είναι αρκετές φιλοφρονήσεις με πολλή αβρότητα από τους προστάτες των πολιτών, έτσι για να διατηρούμε τη φόρμα μας. Αυτό ισχύει για όλες τιτις ‘‘δημοκρατικές’’ κυβερνήσεις της ταλαίνης αυτής χώρας.

Εισαγωγικά θα σας αναφέρω μια περίπτωση,  πρότυπο, για τη πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής.

Είναι καλοκαίρι, βραδάκι του 2018. Βρίσκομαι  στο χωριό μου, την ΄Ανω Τραχανοπλαγιά. Κάθομαι μόνος μου στη πλατεία του χωριού και έχω πάρει το καφέ μου στο καφενείο της κυρά Μαγδάλως.

Ξαφνικά, παρουσιάζεται μπροστά μου μία ‘‘ευγενέστατη’’ κυρία και με ρωτάει, με ανοίκειο ύφος, αν έχω πάρει απόδειξη. Τη ρωτάω εξοργισμένος. ‘‘Γιατί, εφοριακός είστε;’’ ‘‘Ναι’’, μου απαντά. Σε έντονο ύφος της απαντώ ότι ‘‘έχω πάρει, θέλετε να σας τη δείξω;’’  ‘‘Όχι, όχι’’ μου απαντά.

Έχοντας υπόψη μου ένα φούρνο-βιομηχανία στη συνοικία που μένω στην Αθήνα  που δεν έκοβε σε κανένα απόδειξη, εκτός από μένα που τη ζητούσα για να λογοδοτήσω στη συμβία μου και γλιτώσω τη παντούφλα και ένα φούρνο-βιομηχανία μονοπώλιο σ’ ένα νησί που και αυτός δεν έκοβε σε κανένα απόδειξη εκτός από μένα, διερωτήθηκα:

Κοίταξτε πως προσπαθεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή και τη φοροκλοπή το ανυπόληπτο και ανίκανο Ελληνικό Κράτος. Αναλώνοντας το χρόνο του και πληρώνοντας εφοριακούς για να συλλάβει τη κυρά Μάγδάλω στην Άνω Τραχανοπλαγιά που κυνηγάει τους πελάτες με απόχη, να μην έχει κόψει απόδειξη ένα ευρώ και να της βάλει πρόστιμο 800 ευρώ και να αφήνει τους μεγαλοκαρχαρίες στα μεγάλα και τουριστικά κέντρα να το λυμαίνονται, τη στιγμή που θα έπρεπε να δίνει επίδομα στη κυρά Μαγδάλω  για να κρατάει το καφενείο της ανοιχτό  και να μπορεί να  πιεί ένα νερό κι’ ένα  καφέ κάποιος αποσταμένος χωρικός.

Σεις, κύριε Πρωθυπουργέ εφαρμόζετε μια πιο έξυπνη και εξελιγμένη μέθοδολογία: Την προκρούστεια κλίνη που έρχεται από το μακρινό μας παρελθόν, τη μυθολογία μας.

Ξαπλώνετε πάνω στη κλίνη τους πάντες, κοντούς και ψηλούς. Και τους μεν κοντούς τους τραβάτε, τους δε ψηλούς τους κοντύνετε, που όσο κι’ αν τους κοντύνετε δεν καταλαβαίνουν πράμα που λέτε εσείς οι κρητικοί.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ πρέπει να παραδεχτείτε  ότι δεν θέλετε να πατάξετε τη φοροδιαφυγή και τη φοροκλοπή, γι’ αυτό χρησιμοποιείτε μέθοδο που θα ζημιώσει τους μικρούς και των μεγάλων δε θα ιδρώσει ούτε καν τ’ αυτί τους.

Αν θέλατε να πατάξετε τη φοροδιαφυγή θα πιάνατε ένα μεγαλοκαρχαρία που δηλώνει εισόδημα πολύ λιγότερο από τον υπάλληλό του και θα του κάνατε φύλλο και φτερό τα περιουσιακά του στοιχεία. Αν δεν θα μπορούσε να δικαιλογήσει το πόθεν έσχες της περιουσίας του θα τον ξαπλώνατε στη προκρούστεια κλίνη και θα του πέρνατε μέτρα για κουστούμι σινιέ.

Όλοι οι πρωθυπουργοί της ταλαίπωρης αυτής χώρας εξαγγέλλετε ότι θα πατάξετε τη φοροδιαφυγή και αυτή, όλως περιέργως ή εσκεμμένως, να σας γλιστράει μέσα από  τα χέρια, σαν το χέλι.

Ο Κώστας Καραμανλής της Ραφήνας, είχε κάνει και μια βαρύγδουπη εξαγγελία ότι θα επανιδρύσει το Κράτος. Αλήθεια τι απέγινε αυτό το ‘‘επανιδρυθέν’’ Κράτος; Λέτε να μετακόμισε σε άλλο πλανήτη;

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ αν υπήρχε οργανωμένο Κράτος, αν υπήρχε ουσιαστικός έλεγχος των πάντων δεν θα είχαμε τα Τέμπη, τα Μάτια, τις μάντρες, την εξαφάνιση του κάμπου της Θεσσαλίας και τόσα άλλα που θα μας έλθουν.

Επειδή το πολιτικό προσωπικό είναι πάμφτωχο σε μυαλό, φαντασία δημιουργικότητα και προσφορά και σεις φαντάζετε μονόφθαλμος μεταξύ τυφλών μην αφήσετε να χαθεί άλλη μια ευκαιρία που σας έδωσε ο Ελληνικός λαός, διότι ο επόμενος Πρωθυπουργός της ταλαίνης αυτής χώρας θα είναι μια εκλεπτυσμένη ευγενική ψυχή που ακούει στο όνομα Στέφανος και τότε θα βγούν όλες οι ρέγγες στη στεριά και για χάρη μας θα στήσουν μοιρολόι.

Θα με ρωτήσετε και που είναι το πρόβλημα; Εδώ έφθασε να μας κυβερνήσει ο ΓΑΠ και το παραμορφωμένο παιδί ο Αλέξης. Έχετε δίκαιο. Γι’ αυτό βασιλεύετε.

Δεν ευελπιστώ να μου απαντήσετε ούτε και να  με λάβετε υπόψη, αλλά θα σας συνιστούσα σαν μεγαλύτερος να μάθετε να αφουγκράζεσθε τον Ελληνικό λαό και δεν θα χάσετε, διότι είναι αρκετά θυμόσοφος.

 Με εξαιρετική τιμή 

Δημήτριος Ζιώγας


(Αναρτήθηκε από το Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο)