15.11.23

Πώς οι Τούρκοι φυγάδεψαν τον τουρκικό Πολεμικό Στόλο απέναντι από τη Ρόδο
Τουρκία: Πώς οι Τούρκοι φυγάδεψαν τον τουρκικό Πολεμικό Στόλο απέναντι από τη Ρόδο με το πρόσχημα της παρέλασης πλοίων για τα 100 χρόνια της Τουρκίας.
Εκατό τουρκικά πολεμικά πλοία παρέλασαν στον Βόσπορο πριν από μερικές μέρες, με φόντο τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια της Τουρκίας.
Μάλιστα, για το λόγο αυτό τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την τουρκική ναυτική βάση του Ακσάζ απέναντι από τη Ρόδο άδειασε.
Τουρκία: Πώς οι Τούρκοι φυγάδεψαν τον τουρκικό Πολεμικό Στόλο απέναντι από τη Ρόδο Τα τουρκικά πλοία μπήκαν στα Δαρδανέλια και δεν… βγήκαν ποτέ από εκεί.
Ο λόγος είναι η παρουσία του αμερικανικού Στόλου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Οι Αμερικανοί ζήτησαν από τους Τούρκους την απουσία τουρκικού Στόλου στην περιοχή αν η Τουρκία δεν συμμετάσχει στη διεθνή ναυτική δύναμη που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι Τούρκοι αρνήθηκαν, έτσι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να… αδειάσουν την βάση τους.
Την ίδια ώρα εκτός από τα τουρκικά πολεμικά πλοία, από την την περιοχή έχουν εξαφανιστεί και τα τουρκικά μαχητικά και drone, καθώς οι Αμερικανοί, που έχουν στείλει δύο αεροπλανοφόρο με διεθνή δύναμη συνοδείας (σ.σ. μεταξύ της οποία και η φρεγάτα Ψαρά) δεν επιτρέπουν να… πετά τίποτα.
ΠΗΓΗ

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com