26.11.23

Η γκάφα Τσακλόγλου με δικηγόρους-ντελιβεράδες σηκώνει θύελλα αντιδράσεων

 

Ο υφυπουργός Εργασίας αναρωτήθηκε γιατί οι χαμηλόμισθοι δικηγόροι δεν γίνονται ντελιβεράδες για να αμείβονται περισσότερο. Ζήτησε συγνώμη στη συνέχεια. Δικηγορικός Σύλλογος: Προσβάλει και απαξιώνει. 

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του υφ. Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου ότι ένας χαμηλόμισθος δικηγόρος μπορεί να δουλέψει ως ντελίβερι για να έχει μεγαλύτερες απολαβές, με τον ίδιο να σπεύδει να ανασκευάσει στη συνέχεια.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλογος: 

«Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα 25.11.2023 στην Αθήνα, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις οποίες επιχείρησε να προσβάλει και απαξιώσει το δικηγορικό σώμα. Ο αλαζών, καιροσκόπος και διανομέας αθλιοτήτων της εξουσίας υφυπουργός, με τη συμπεριφορά του αυτή προσβάλλει ευθέως το Κράτος Δικαίου, αναγκαίο και αναπόσπαστο τμήμα του οποίου αποτελούν οι δικηγόροι, ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Προσβάλλει και υποτιμά τη Δικαιοσύνη και τη διαδικασία απονομής της. Προσβάλλει όλους τους νέους επιστήμονες που έχουν αφιερώσει χρόνο και έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει πάραυτα», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο Action24, όταν ο δημοσιογράφος είπε «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», απάντησε «γιατί δεν πάει ο φίλος σας, ο δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;».

Σε μια προσπάθεια να μαζέψει το θέμα αργότερα, ο κ. Τσακλόγλου έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook: 

«Σε συνέντευξή μου σήμερα στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης».

https://www.euro2day.gr