28.11.23

Η Ουγγαρία έχει την Τουρκία ως... ‘στρατιωτικό πρότυπο’ !


Ο Ούγγρος υπουργός Άμυνας Kristóf Szalay-Bobrovniczky δήλωσε επίσης ότι η ενίσχυση και η ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας είναι στρατηγικής σημασίας ως χώρα.
«Βλέπουμε την Τουρκία ως πρότυπο σε στρατιωτικούς όρους. Μας εμπνέουν με την εξέλιξη και τις επιδόσεις τους τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε σε διάφορους τομείς και ετοιμάσαμε μια ομάδα εργασίας για αυτό», δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός.
Όπως σημειώνεται στα τουρκικά media ότι ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mehmet Fatih Kacır επισκέφθηκε την Ουγγαρία.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών με τον Υπουργό Άμυνας της χώρας Kristóf Szalay-Bobrovniczky στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη.
Στην αντιπροσωπεία της συνάντησης συμμετείχαν 10 εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας από την Τουρκία.
Οι Υπουργοί τόνισαν ότι οι δύο χώρες θα έχουν πολύ ισχυρότερους δεσμούς με τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.
Στόχος της τουρκικής αντιπροσωπείας είναι να αναπτύξουν νέες συνεργασίες στο πλαίσιο της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι προσπαθούν να προωθήσουν τις σχέσεις με την Ουγγαρία σε κάθε τομέα, στο πλαίσιο της ισχυρής βούλησης και το όραμα συνεργασίας που επέδειξαν οι ηγέτες των δύο χωρών στο υψηλότερο επίπεδο.H τουρκική αντιπροσωπεία παρακολούθησε επίσης το εργαστήριο αμυντικής βιομηχανίας στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη.
Ο υπουργός Άμυνας της Ουγγαρίας Kristóf Szalay-Bobrovniczkyé καθώς και εκπρόσωποι τουρκικών και ουγγρικών εταιρειών παρευρέθηκαν στο εργαστήριο.
Ο Kacır, ο οποίος είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Τουρκο-Ουγγρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (Turkcham), θα συνεχίσει τις επαφές του σήμερα.
Μετά από συνάντηση με τον Martin Kern, Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), ο Kacır θα επιθεωρήσει το Κέντρο δοκιμών ανάπτυξης και επαλήθευσης ηλεκτρικών οχημάτων Zalazone.


The Hellenic Information Team

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com