9.11.23

Εμπαιγμός από τον ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με την εκλογή της Αλβανίας


Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ των Ηνωμένων Εθνών αποδεικνύει ότι εμπαίζει την διεθνή κοινότητα με τις αποφάσεις που λαμβάνει ειδικά στο φλέγον ζήτημα της καταπατήσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ενώ από τον Μάιο, έστω και διστακτικά στην αρχή, η ελληνική Κυβέρνησις έχει προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας και έχει τοποθετηθεί επισήμως σε Συνόδους Κορυφής κατά της Αλβανίας για καταπάτηση δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητος, η Γενική Συνέλευσις του ΟΗΕ, με 123 ψήφους υπέρ, εξέλεξε την γειτονική χώρα ως μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περίοδο 2024-2026. Πρόκειται για μία κακόγουστη φάρσα, αφού 123 μέλη του ΟΗΕ δεν έλαβαν υπ’ όψιν πως ο δήμαρχος Χειμάρρας κ. Φρέντη Μπελέρης είναι στην φυλακή με στημένο κατηγορητήριο που σχημάτισε η Κυβέρνησις Ράμα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η αλβανική Κυβέρνησις πανηγύρισε μόλις έγινε γνωστή η είδησις.
«Είναι ένα άλλο μεγάλο επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής και της διπλωματίας. Άλλη μια επίδειξη εμπιστοσύνης από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ για τον ρόλο της Αλβανίας στις διεθνείς υποθέσεις. Αυτήν την φορά πλήρως αφοσιωμένοι στην προστασία και προώθηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παντού και για όλους» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Igli Hasani.
Μόνο ως «ανέκδοτο» μπορεί να εκληφθεί ότι βάσει της ανακοινώσεως του ΟΗΕ «ο κύριος στόχος της Αλβανίας, ως μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα είναι να εργαστεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου και του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών για να εγγυηθεί τον παγκόσμιο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών για όλα τα άτομα χωρίς διακρίσεις εις βάρος κανενός.» Στο συγκεκριμένο Συμβούλιο συμμετέχουν 47 κράτη μέλη που εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία από την πλειοψηφία των μελών της Γενικής Συνελεύσεως.

Πηγή: estianews.gr
Πηγή: i-epikaira.blogspot.com