4.11.23

Η απάντηση της ASELSAN από τον Selçuk Bayraktar στον Καναδά που επέβαλε εμπάργκο/ Τρίτη πτήση από Bayraktar TB3: 5 ώρες BAYKAR Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Selçuk Bayraktar, απάντησε με την ASELSAN στον Καναδά, ο οποίος επέβαλε εμπάργκο στην Τουρκία σχετικά με τα ηλεκτρο-οπτικά συστήματα που χρησιμοποιούνται στα UAV.

Στη δήλωση που έκανε ο Selçuk Bayraktar, «Χρησιμοποιούμε ηλεκτρο-οπτικά συστήματα πολύ υψηλής τεχνολογίας στα UCAV μας. Αυτές οι κάμερες ήταν για λίγο στην ημερήσια διάταξη και τέθηκε εμπάργκο. Την περασμένη εβδομάδα, η ASELSAN ανέπτυξε ηλεκτρο-οπτικά που λειτουργούν σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από τους ομολόγους της στο εξωτερικό.

Κάναμε τις δοκιμές. Επίσης θα τεθεί σε χρήση σύντομα. Θα ήθελα να συγχαρώ τους συντρόφους μας στην ASELSAN για άλλη μια φορά γιατί η επιτυχία τους ήταν, κατά μία έννοια, η αποτυχία αυτού του ξένου προμηθευτή. «Βρίσκονται επίσης σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα». συμπεριλήφθηκαν δηλώσεις.
Το εμπάργκο του Καναδά στο ηλεκτρο-οπτικό σύστημα στην Τουρκία

Ο Καναδάς είχε αποφασίσει να επιβάλει εμπάργκο στην αμυντική βιομηχανία στην Τουρκία λόγω της αποστολής από την Τουρκία των Bayraktar TB2 UCAV στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης One Homeland. Το εμπάργκο που επέβαλε ο Καναδάς κάλυπτε το ηλεκτροοπτικό σύστημα MX-15D που παράγεται από την καναδική εταιρεία Wescam, το οποίο είναι το μάτι του Baykar Bayraktar TB2 UCAV.                                     ASELSAN CATSΕίναι γνωστό ότι ο Καναδάς δεν έχει εξάγει τα εν λόγω συστήματα στην Τουρκία από το 2020. Ωστόσο, τα συστήματα αυτά εξάγονται από τον Καναδά στις χώρες όπου η Τουρκία εξάγει UAV. Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν βελτιώσεις στο σύστημα CATS, το οποίο αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από την ASELSAN και εξήχθη σε 10 χώρες. Στη συνέχεια, ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές δραστηριότητες του συστήματος που ονομάζεται ASELFLIR-500, το οποίο ανέφερε και ο Selçuk Bayraktar. Είναι γνωστό ότι το ASELFLIR-500 έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από το MX-15D.

Υπολογίζεται ότι με τη χρήση του ASELFLIR-500 στην Τουρκία και στις χώρες όπου εξάγονται τουρκικά UAV, η καναδική εταιρεία Wescam θα υποστεί απώλεια εσόδων από 1 έως 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε διάστημα 7-8 ετών.
Ανίχνευση ανθρώπων από 20 χιλιόμετρα και τανκς από 80 χιλιόμετρα!

Ο Γενικός Διευθυντής της ASELSAN, Ahmet Akyol, ο οποίος πρόσφατα έδωσε πληροφορίες σχετικά με το σύστημα, δήλωσε: «Η υψηλή ανάλυση στοχεύτηκε ειδικά στο ASELFLIR-500 και το πετύχαμε. Σήμερα, μπορώ εύκολα να πω ότι μιλάμε για ένα σύστημα που μπορεί να ανιχνεύει ανθρώπους πάνω από 20 χιλιόμετρα, να ανιχνεύει τανκς πάνω από 80 χιλιόμετρα και να σημαδεύει πάνω από 20 χιλιόμετρα. Μπορεί να το κάνει και μέρα και νύχτα.
Ταυτόχρονα, έχει πολύ υψηλή ικανότητα απεικόνισης σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού και ειδικά για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία, έχουμε εισαγάγει και τη δυνατότητα κάμερας HD SWIR. Ένα σύστημα με υψηλή απόδοση απεικόνισης σε ομιχλώδη και θαλάσσια περιβάλλοντα. Ενώ μπορεί να κάνει τις δικές του ρυθμίσεις σήμανσης, έχει επίσης απόδοση βολής πάνω από 95 τοις εκατό.
Το Bayraktar TB3 πραγματοποίησε την τρίτη του πτήση. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρέμεινε στον αέρα για 5 ώρες παρά τον νοτιοδυτικό άνεμο που έφθανε τα 130 km/h.

Το Bayraktar TB3 SİHA, που αναπτύχθηκε σε εθνικό και μοναδικό επίπεδο από την Baykar, ολοκλήρωσε με επιτυχία την 3η δοκιμαστική πτήση διάρκειας 5 ωρών κάτω από τις δύσκολες συνθήκες του νοτιοδυτικού ανέμου που επηρέασε την περιοχή του Μαρμαρά και έφτασε με ταχύτητα 130 km/h.

Η διαδικασία δοκιμών του Bayraktar TB3, ενός οπλισμένου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος που αναπτύχθηκε σε εθνικό και μοναδικό επίπεδο από την Baykar, συνεχίζεται. Η 3η πτητική δοκιμή του Εθνικού UCAV πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Δοκιμών Πτήσεων AKINCI στην περιοχή Çorlu του Tekirdağ.
ΠΕΤΑΝΕ ΓΙΑ 5 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ LODOS

Το National UCAV Bayraktar TB3 ολοκλήρωσε με επιτυχία την 5ωρη δοκιμαστική του πτήση παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που προκλήθηκαν από τον ισχυρό νοτιοδυτικό άνεμο που επηρέασε την περιοχή του Μαρμαρά και έφτασε με ταχύτητα 130 km/h. Το Bayraktar TB3, που πετούσε με τον κινητήρα PD-170 που αναπτύχθηκε εγχώρια από το ΤΕΙ, ολοκλήρωσε τη δοκιμαστική πτήση του μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών αναγνώρισης συστήματος που πραγματοποιήθηκαν σε υψηλές και χαμηλές ταχύτητες υπό συνθήκες καταιγίδας.
Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TCG ANADOLU ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 2024

Το Bayraktar TB3 UCAV θα είναι το πρώτο οπλισμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα στον κόσμο με δυνατότητα απογείωσης και προσγείωσης από πλοία μικρού διαδρόμου όπως το TCG Anadolu με την αναδιπλούμενη δομή πτερυγίων του. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Baykar και ηγέτης τεχνολογίας Selçuk Bayraktar ανακοίνωσε ότι σχεδίαζαν να ξεκινήσουν δοκιμές για το Bayraktar TB3 στο πλοίο TCG Anadolu το 2024. Οι δυνατότητες που θα έχει το Bayraktar TB3 θα είναι μια σημαντική καινοτομία για τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αυτής της κατηγορίας.

Το εθνικό SİHA θα έχει επίσης δυνατότητα επικοινωνίας πέρα ​​από την οπτική επαφή, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί από πολύ μεγάλες αποστάσεις. Έτσι, θα έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην αποτρεπτική ισχύ της Τουρκίας εκτελώντας αποστολές αναγνώρισης-επιτήρησης, πληροφοριών και επίθεσης κατά υπερπόντιων στόχων με τα έξυπνα πυρομαχικά που φέρει.
ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕ 33 ΧΩΡΕΣ

AKINCI-TİHA

Η Baykar, η οποία έχει πραγματοποιήσει όλα τα έργα της με δικούς της πόρους από την αρχή, έχει λάβει το 83% του συνόλου των εσόδων της από εξαγωγές από την έναρξη της διαδικασίας Ε&Α των UAV το 2003. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Συνέλευσης Εξαγωγέων (TİM) το 2021 και το 2022, έγινε ο ηγέτης στις εξαγωγές της αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας.Η Baykar, της οποίας το ποσοστό εξαγωγών ήταν 99,3% στις συμβάσεις που υπογράφηκαν το 2022, πέτυχε εξαγωγές 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι στιγμής έχουν υπογραφεί εξαγωγικές συμφωνίες με 33 χώρες, 32 χώρες για το Bayraktar TB2 SİHA και 8 χώρες για το Bayraktar AKINCI TİHA.Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: Πτήση UAV με ισχυρό άνεμο 130 χιλιομέτρων την ώρα, αναφέρουν οι πληροφορίες και δεν είναι ψέματα. Θα ακούσετε τον ισχυρό άνεμο στο παρακάτω βίντεο την ώρα της προσγείωσης. Τελείωσαν τα ψέματα κύριοι! Είχαμε μια ελπίδα να μην μπορούν να πετάξουν με τον ισχυρό άνεμο στο Αιγαίο και αυτό εξανεμίστηκε.
 https://twitter.com/hashtag/BayraktarTB3?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw 

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com