22.11.23

Για επίθεση σε 70χρονη στον Άλιμο ήταν φυλακή ο «δράκος των Εξαρχείων» – Γιατί αποφυλακίστηκε

Ο 23χρονος είχε συλληφθεί στις 12 Αυγούστου 2022 προφυλακίστηκε και τελικά αποφυλακίσθηκε προ τριμήνου από τις φυλακές Γρεβενών.

Ένα δικαστικό σκάνδαλο με την μη εκδίκαση εντός 12μηνου της υπόθεσης βιασμού μιας 70χρονης Ουκρανής στην πλαζ Αλίμου συνδέεται η δράση του 23χρονου Σύρου που συνελήφθη ως ο «δράκος των Εξαρχείων».

Ο 25χρονος είχε συλληφθεί στις 12 Αυγούστου 2022 προφυλακίστηκε και τελικά αποφυλακίσθηκε προ τριμήνου από τις φυλακές Γρεβενών.

Χωρίς σταθερή κατοικία

Δεν έχει σταθερή κατοικία ενώ αναγνωρίσθηκε από ορισμένα από τα θύματα των πρόσφατων επιθέσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 25χρονο από το βιντεοληπτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τα σημεία των επιθέσεων που είχε πραγματοποιήσει τις τελευταίες ημέρες.

Εντοπίστηκε στην πλατεία Κάνιγγος

Στη συνέχεια αναγνωρίστηκε από τα θύματα και εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός εντοπίστηκε να κινείται στην πλατεία Κάνιγγος από αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Άμεσα οδηγήθηκε στο ΑΤ Εξαρχείων όπου και συνελήφθη.

Η επίθεση στον Άλιμο

Τον Αύγουστο του 2022 ο 23χρνος είχε επιτεθεί σε μια 70χρονη γυναίκα από την Ουκρανία. Ο δράστης κατάφερε να την εγκλωβίσει σε ένα στενάκι, ενώ επιχείρησε να τη ληστέψει και στη συνέχεια να ασελγήσει επάνω της.

Η τρομοκρατημένη γυναίκα έβαλε τις φωνές και ευτυχώς έγινε αντιληπτή από τους περίοικους, οι οποίοι ενημέρωσαν τις Αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, εντόπισαν τον δράστη και του πέρασαν χειροπέδες, οδηγώντας τον στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: in.gr