1.11.23

Η Ινδία κοινοποιεί στη Γαλλία την απόφαση για την προμήθεια 26 θαλάσσιων αεροσκαφών RafaleΔύο μαχητικά του γαλλικού πολεμικού ναυτικού Rafale M στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle. Έχοντας ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι είχε επιλέξει το Rafale ως το νέο μαχητικό αεροσκάφος της, η ινδική κυβέρνηση έχει τώρα ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία προμήθειας για την αγορά 26 εκδόσεων Rafale M. (φωτογραφία του γαλλικού ναυτικού)

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ --- Η Ινδία κοινοποίησε επίσημα στη Γαλλία την απόφασή της να προμηθεύσει 26 ναυτικές παραλλαγές του μαχητικού αεροσκάφους Rafale για το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό, ξεκινώντας τη διαδικασία προμήθειας σε ένα διακυβερνητικό πλαίσιο, ανέφεραν την Παρασκευή άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Τον Ιούλιο, το Υπουργείο Άμυνας ενέκρινε την αγορά των αεριωθούμενων αεροσκαφών Rafale Marine από τη Γαλλία, κυρίως για ανάπτυξη στο αεροπλανοφόρο INS Vikrant, που κατασκευάστηκε εγχώρια.

Το θέμα της προμήθειας των αεροσκαφών Rafale Marine προέκυψε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Rajnath Singh στο Παρίσι.

Η Ινδία έστειλε επιστολή αιτήματος στη γαλλική κυβέρνηση, κοινοποιώντας επίσημα την απόφασή της να προμηθεύσει τα τζετ από την Dassault Aviation στο πλαίσιο κυβέρνησης σε κυβέρνηση.

Οι διαπραγματεύσεις για την τιμολόγηση και άλλες λεπτομέρειες αναμένεται να πραγματοποιηθούν αφού το υπουργείο Άμυνας λάβει απάντηση από τη γαλλική πλευρά, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation Eric Trappier επισκέφθηκε το Νέο Δελχί και συζήτησε διάφορες πτυχές της προτεινόμενης προμήθειας από την Ινδία.

Το Υπουργείο Άμυνας τον Ιούλιο δήλωσε ότι η προμήθεια των αεριωθούμενων αεροσκαφών μαζί με τον σχετικό βοηθητικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων οπλικών συστημάτων και ανταλλακτικών, θα βασιστεί σε μια διακυβερνητική συμφωνία (IGA) και ότι η τιμή και άλλοι όροι αγοράς θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τη γαλλική κυβέρνηση αφού ληφθούν υπόψη όλες οι σχετικές πτυχές.

Η ινδική Πολεμική Αεροπορία αγόρασε 36 αεροσκάφη σε κατάσταση πτήσης. Υπάρχει μια σκέψη στην IAF ότι πρέπει να πάει για τουλάχιστον δύο ακόμη μοίρες των τζετ Rafale.

Οι αμυντικοί και στρατηγικοί δεσμοί μεταξύ Ινδίας και Γαλλίας βρίσκονται σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Τον Ιούλιο, η Ινδία και η Γαλλία ανακοίνωσαν μια σειρά από πρωτοποριακά έργα αμυντικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κοινής ανάπτυξης κινητήρων τζετ και ελικοπτέρων και την κατασκευή τριών υποβρυχίων Scorpene για το ινδικό ναυτικό.

Οι δύο στρατηγικοί εταίροι εξέφρασαν επίσης τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν στη συν-ανάπτυξη και συμπαραγωγή προηγμένων αμυντικών τεχνολογιών, μεταξύ άλλων προς όφελος τρίτων χωρών.Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: θα έχουν οι Γάλλοι παραγγελίες για 10 χρόνια και θα προχωρήσουν στο RAFAL F4 που είναι ήδη σχεδόν έτοιμο για να μπει στην παραγωγή & μελοντικά στο RAFAL F5! Είναι μια νίκη των Γάλλων απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους και ειδικά στην επιλογή του Eurofighter Typhoon!

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com