3.11.23

Έτσι θα ξεχρεώσουν οι Έλληνες και η χώρα-Αιφνιδιαστικό αμερικανικό ΟΚ για γεωτρήσεις σε Ιόνιο- Κρήτη κατά των σχεδίων Ερντογάν αρχές του 2024

 

Η Ελλάδα ότι και να δηλώνουν πολλοί έχει την μοναδική ευκαιρία να ρεφάρει- Το φόβητρο είναι η τεράστια πλέον συμμαχική αρμάδα στην Ανατολική Μεσόγειο που ελέγχει τους πάντες και τα πάντα στην περιοχή-Η επίδειξη του τουρκικού Στόλου στην Κωνσταντινούπολη ήταν κίνηση απελπισίας

Πληροφορίες του ελληνικού τύπου αναφέρουν ότι στις αρχές του 2024 θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης και στο Ιόνιο, μετά τα αποτελέσματα των ερευνών από τις ανάδοχες εταιρείες.  

Θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα στο θέμα των ενεργειακών ερευνών νοτιο-δυτικά της Κρήτης, καθώς έχει ληφθεί απόφαση να ξεκινήσουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πρόσφατα το κεντρικό δελτίο του Star, η πρώτη φάση της έρευνας έδειξε ότι κοίτασμα υδρογονανθράκων υπάρχει. Μένει τώρα να δούμε πόσο μεγάλο είναι και αν είναι εκμεταλλεύσιμο, δηλαδή αν μας συμφέρει να το εξορύξουμε.


Οι εταιρείες Energean, Helleniq Energy και ExxonMobil που έχουν μισθώσει τα θαλάσσια οικόπεδα του Ιονίου και της Κρήτης, έχουν εξετάσει τα δεδομένα και θα κινηθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024.

Τα θαλάσσια οικόπεδα είναι: «Μπλοκ 2 – Βορειοδυτικά της Κέρκυρας» που έχει μισθώσει η κοινοπραξία Energean – Helleniq Energy, «Ιόνιο» η οποία έχει παραχωρηθεί στη Helleniq Energy, «Μπλοκ 10 – Κυπαρισσιακός Κόλπος», την οποία εκμεταλλεύεται επίσης η Helleniq Energy και τα δύο θαλάσσια οικόπεδα «Δυτικά της Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης» τα οποία έχουν παραχωρηθεί στην κοινοπραξία ExxonMobil – Helleniq Energy.

https://www.pentapostagma.gr