4.10.23

Να μεταφέρουν οι Ουκρανοί τα σιτηρά μέσω Αλεξανδρούπολης προτείνει ο Γεραπετρίτης Επιμένει να βάζει σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος εκφράζει την θερμή στήριξή του στην Ουκρανία, προτείνοντας να μεταφέρονται τα σιτηρά τους από ελληνικά λιμάνια. Ο υπουργός Εξωτερικών, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης των Ευρωπαίων ομολόγων του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, εμφανίστηκε πρόθυμος να ενισχύσει εκ νέου την Ουκρανία, προτείνοντας να γίνεται η μεταφορά των σιτηρών από τα λιμάνια της Βορείου Ελλάδος, και κυρίως αυτό της Αλεξανδρούπολης. Ο Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «τεράστιες διαχυτικές συνέπειες» στον εφοδιασμό χωρών του παγκόσμιου Νότου, μετά την κατάρρευσης της συμφωνίας της Ουκρανίας με τη Ρωσία για εξαγωγή σιτηρών μέσω Μαύρης Θάλασσας. Σημειώνεται ότι από πλευράς του το Κρεμλίνο αναφέρει ότι η μεγαλύτερη ποσότητα σιτηρών κατέληξε σε πλούσιες χώρες και όχι σε φτωχά κράτη. Πηγή: newsbreak.gr Πηγή:

 

Επιμένει να βάζει σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος εκφράζει την θερμή στήριξή του στην Ουκρανία, προτείνοντας να μεταφέρονται τα σιτηρά τους από ελληνικά λιμάνια.
Ο υπουργός Εξωτερικών, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης των Ευρωπαίων ομολόγων του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, εμφανίστηκε πρόθυμος να ενισχύσει εκ νέου την Ουκρανία, προτείνοντας να γίνεται η μεταφορά των σιτηρών από τα λιμάνια της Βορείου Ελλάδος, και κυρίως αυτό της Αλεξανδρούπολης.
Ο Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «τεράστιες διαχυτικές συνέπειες» στον εφοδιασμό χωρών του παγκόσμιου Νότου, μετά την κατάρρευσης της συμφωνίας της Ουκρανίας με τη Ρωσία για εξαγωγή σιτηρών μέσω Μαύρης Θάλασσας.
Σημειώνεται ότι από πλευράς του το Κρεμλίνο αναφέρει ότι η μεγαλύτερη ποσότητα σιτηρών κατέληξε σε πλούσιες χώρες και όχι σε φτωχά κράτη.

Πηγή: newsbreak.gr
Πηγή: i-epikaira.blogspot.com