27.10.23

Επίθεση του Ισραήλ στη Ρωσία: «Να απελάσει άμεσα την αντιπροσωπεία της Χαμάς»


 Το Ισραήλ επέκρινε τη Ρωσία επειδή φιλοξενεί αντιπροσωπεία της Χαμάς στη Μόσχα, μία ημέρα αφότου η Ρωσία άσκησε βέτο σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδικάζει τη Χαμάς για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Το Ισραήλ βλέπει την πρόσκληση ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς στη Μόσχα ως ένα αναξιοπρεπές βήμα που υποστηρίζει την τρομοκρατία και νομιμοποιεί τις θηριωδίες των τρομοκρατών της Χαμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λιόρ Χαϊάτ, καλώντας περαιτέρω τη Ρωσία να απελάσει αμέσως την αντιπροσωπεία.

Η δημόσια κριτική του Ισραήλ προς τη Ρωσία είναι σπάνιο γεγονός στις διεθνείς σχέσεις, δεδομένου ότι το Τελ Αβίβ έχει αρνηθεί τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία για να μην κόψει τις γέφυρες με τη Μόσχα.

Από την επίθεση της Χαμάς, ωστόσο, ενισχύεται ολοένα και περισσότερο η δημόσια κριτική της.

«Εκείνοι που καταψήφισαν το ψήφισμα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έδειξαν στον κόσμο ότι αυτό το συμβούλιο είναι ανίκανο να κάνει το πιο βασικό καθήκον της καταδίκης του ISIS σαν τρομοκράτες και δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα του θύματος αυτών των αποτρόπαιων εγκλημάτων», είπε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν μετά το βέτο της Ρωσίας.

https://www.topontiki.gr/