13.10.23

Μαινόμενος ταύρος ο Ερντογάν – Τινάζεται στον αέρα η πολιτική του

 

 Πόσα F-16 είπε ότι θέλει από τις  ΗΠΑ;  Θα τα πάρει σε...φάσκελα !- ΑΛΕΞ

Ένας Ερντογάν μαινόμενος. Θέλει να μεσολαβήσει στον πόλεμο στο Ισραήλ, αλλά όλοι γνωρίζουν πως αυτό δεν μπορεί να γίνει. Το έκανε στο Ουκρανικό, με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας και είχε κέρδη, όταν οι Ευρωπαίοι και όλοι άλλοι είχαν κόστος από τον πόλεμο. Θέλει, λοιπόν, διακαώς να παρέμβει και στην ένοπλη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς. Αναφέρθηκε και στο θέμα των αιχμαλώτων, στο οποίο θα μπορούσε να μιλήσει και με τις δυο πλευρές για να απελευθερωθούν.

Θα ήταν μια παρέμβαση με σημαδεμένη τράπουλα. Γνωστές είναι άλλωστε οι σχέσεις της κατοχικής δύναμης με την Χαμάς. Γνωστό πως δρούσε το δίκτυο της ισλαμοφασιστικής οργάνωσης, με την πολλαπλή στήριξη της Τουρκίας. Ήδη υπάρχουν διεθνή δημοσιεύματα πως διαπραγματεύεται μαζί της για το ζήτημα των ομήρων…

Ο ηγέτης της κατοχικής δύναμης, την ώρα κατά την οποία η προσοχή είναι στραμμένη στο μεγάλο μέτωπο στο Ισραήλ, επέλεξε να εξαπολύσει νέα επίθεση εναντίον των Κούρδων στη Βόρεια Συρία. Τις επιθέσεις δημοσιοποίησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με βίντεο, το οποίο δείχνει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να χτυπούν με πυροβολικό, άρματα μάχης και όλμους. «Ασταμάτητα, ακούραστα, συνεχίζουμε να χτυπάμε συνεχώς στόχους τρομοκρατών στη βόρεια Συρία με τα οχήματα παροχής υποστήριξης πυρός, ως μέρος της αυτοάμυνας» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, στην ανάρτησή του.

Ο Ερντογάν είναι ενοχλημένος με τους Αμερικανούς, μετά και την κατάρριψη του τουρκικού Drone. Έδειξε την ενόχλησή του και δεν περιορίστηκε σε μια δήλωση και μόνο. Αρχικά είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το περιστατικό έχει χαραχθεί στην εθνική μας μνήμη και σίγουρα θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα όταν έρθει η ώρα». Επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση PKK και το παρακλάδι της YPG.

Στη συνέχεια μετέφερε την αντίδραση του και στον πόλεμο του Ισραήλ. Εξαπέλυσε κατηγορίες κατά τους Αμερικανούς λέγοντας πως στηρίζουν, εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις της Μέσης Ανατολής, ενώ κατηγόρησε την απόφαση της Ουάσιγκτον για την αποστολή αεροπλανοφόρου κοντά στις ακτές του Ισραήλ, τονίζοντας πως «θα κάνει μεγάλες σφαγές στη Γάζα».

Νευρικότητα του Ερντογάν… 

Η νευρικότητα του Ερντογάν δεν έχει να κάνει με τις όποιες ισορροπίες θέλει να κρατήσει μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Η νευρικότητα του έγκειται στο γεγονός ότι ξέρει πως δεν θα έχει ρόλο σε αυτή την κρίση. Θα μείνει εκτός και αυτό είναι κρίσιμης σημασίας, κυρίως την επόμενη ημέρα, αυτής της σύγκρουσης.

Είναι προφανές πως δεν θέλει να τα χαλάσει με το Ισραήλ σε μια περίοδο αναθέρμανσης των σχέσεων τους, αλλά την ίδια ώρα η στήριξη προς τους Παλαιστινίους προφανώς και δεν είναι αληθινή. Καθώς μια κατοχική δύναμη δεν μπορεί να αντιληφθεί ένα αντικατοχικό αγώνα, όπως αυτός που διεξάγεται από τους Παλαιστινίους. Από τους Παλαιστίνιους, όχι από τη Χαμάς…

https://slpress.gr/

(Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη)