16.10.23

«Οι ΗΠΑ μπορεί να μη θέλουν τη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ», εκτιμά ο Ντούγκιν

 


Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν θεωρείται από αρκετούς ως ο ιθύνον νους πίσω από τις αποφάσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Η παρέμβαση του για τα όσα κάνει το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή έχει και από αυτή την άποψη σημασία. 

Ποια μπορεί να είναι η αιτία για την καθυστέρηση της χερσαίας επιχείρησης των Ισραηλινών σύμφωνα με την εκτίμηση του Ντούγκιν:

“Η καθυστέρηση της χερσαίας  επιχείρησης μπορεί να έχει διαφορετική εξήγηση από τις καιρικές συνθήκες. Υποθέτω ότι οι ΗΠΑ που παρατηρούν την ταχεία ανάπτυξη της ενοποίησης του μουσουλμανικού κόσμου σε αντιαμερικανική βάση διστάζουν να αφήσουν το Ιραήλ να προχωρήσει.

Ο υπολογισμός των άμεσων συνεπειών δείχνει πλήρη κατάρρευση της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στον ισλαμικό κόσμο. Κανένας μουσουλμάνος δεν θα συμφωνούσε με την εθνοκάθαρση της Γάζας. Πολλές χώρες, κινήματα και άτομα θα αντιδρούσαν. Κάποια από αυτά βίαια. Η Δύση γενικά αντιμετωπίζει άμεση αντιπαράθεση με το παγκόσμιο Ισλάμ. Κανείς δεν μπορεί να μείνει ουδέτερος.
Χερσαία επιχείρηση = διέλευση της τελευταίας γραμμής που χωρίζει ακόμη την ανθρωπότητα από την μη αναστρέψιμη διάσπαση, τον πόλεμο των πολιτισμών και την ολοκληρωτική καταστροφή».


Alexánter Ntoúnkin

(Αναρτήθηκε από το Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο)