16.10.23

Τα τελευταία (;) ...φάσκελα !!!

Οι φωτό, αφορούν προηγούμενες δημοσιεύσεις.

 

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, ώρα  13,05.

Ακολουθούμε δύο δίκυκλα με τους αναβάτες τους στην  λεωφόρο Β. Όλγας. Κάθε 20-30 μέτρα τους παρατηρούμε να  κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς και να φασκελώνουν σύμφωνα με την ...ελληνική παράδοση προς τη πλευρά του Δημαρχείου!

Σε κάποιο φανάρι, τους ρωτήσαμε  την αιτία του ...φασκελώματος και πήραμε την απάντηση ότι τα φάσκελα αυτά αφορούν τον -μέχρι εκείνη την ώρα δήμαρχο- ο οποίος τα υφιστάμενα (κάθε 15 -20 μέτρα) καπάκια  των υπογείων αγωγών  (αποχέτευσης  κλπ) δεν είχε ενδιαφερθει να τα  σκεπάσει με πίσσα, με αποτέλεσμα  να πέφτουν μέσα σε βάθος 10 με 20 εκατοστών μοτοποδήλατα και αυτοκίνητα με ο,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει, ιδιαίτερα για τα δίκυκλα!!!  Άσε τις ...παρά φύσιν λακούβες όλων των κεντρικών δρόμων της -κατά τα άλλα-...συμπρωτεύουσας (!) 

Φαίνεται ότι το ενδιαφέρον του κ. πρώην δημάρχου είχε επικεντρωθεί στο κλείσιμο των δρόμων με άχρηστους πεζόδρομους, τα ανενόχλητα  (αθόρυβα) ράλυ των πατινιών πάνω στα πεζοδρόμια ανάμεσα σε γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους, τις κατασκευαστικές  φιγούρες στη παραλία, και το ρήμαγμα των δέντρων και δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με τις...χαίνουσες τρύπες  όλου του οδικού δικτύου της πόλεως (εκτός από τα λίγα μέτρα - βιτρίνας- κοντά στην ΔΕΘ (αρχή της οδού Τσιμισκή) !

Ας ελπίσουμε ότι ο νέος Δήμαρχος θα βάλει τάξη και θα αποκαταστήσει τις ανισορροπίες  των παρελθόντων ετών...

Του ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ,


ΥΓ

Όσον αφορά τα  "πεζοδρόμια"  αυτά μας θυμίζουν την ..."ΘΟΥΚΙΔΙΔΟΥ ΞΥΓΓΡΑΦΗ-βελτιωμένη" λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι σκουπίδια, στρώματα, παλιά ντουλάπια ατάκτως ερριμμένα που περιμένουν κάποιο...δίσεκτο έτος για να καθαριστούν. Θα επανέλθουμε ειδικά για αυτά (αν χρειασθεί).