22.10.23

Θεσσαλονίκη: Ανενεργή η χειροβομβίδα που πέταξαν στο κέντρο διασκέδασης - Τι αναφέρει η αστυνομία

 Οι θαμώνες δεν αντιλήφθηκαν τίποτα, ενώ στην πίστα βρισκόταν ένας από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές στη χώρα

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για το περιστατικό με τη χειροβομβίδα σε κέντρο διασκέδασης, μετά την αποκάλυψη του makthes.gr. Διευκρινίσεις και λεπτομέρειες για το πως τελικά απομακρύνθηκε η χειροβομβίδα έρχονται από την ΕΛΑΣ, μετά τα ερωτήματα που υπήρχαν γύρω από το περιστατικό.

Αρχικά από την ΕΛΑΣ σήμερα επιβεβαιώνεται το περιστατικό που έγινε έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη στις 7 Οκτωβρίου. Υπήρχαν πληροφορίες ότι η χειροβομβίδα απομακρύνθηκε από ΤΕΕΜ αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί αν είχε εξελιχθεί αστυνομική επιχείρηση για τον αποκλεισμό του χώρου.

Τελικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και δημιούργησαν ζώνη ασφαλείας μέχρι να απομακρυνθεί η χειροβομβίδα από ΤΕΕΜ. Μετά την απομάκρυνση παραδόθηκε σε ΤΕΝΞ του ελληνικού στρατού και όπως αποδείχθηκε η χειροβομβίδα ήταν ανενεργή.

Η ώρα που άγνωστοι πέταξαν την χειροβομβίδα στο εξωτερικό χώρο του μαγαζιού ίσως να δείχνει τον σκοπό τους. Το περιστατικό τελικά συνέβη περίπου στις 22:00, πριν την προσέλευση του κόσμου και πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα του γνωστού τραγουδιστή. 

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού βρισκόταν εντός του μαγαζιού. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι πρόκειται για μια κίνηση που ήθελε να περάσει μηνύματα εκφοβισμού, καθώς πέταξαν μια χειροβομβίδα ανενεργή.

Ο δράστης ή οι δράστες ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί.

https://www.makthes.gr