19.10.23

Νεκρό ακόμη ένα ιδρυτικό στέλεχος της Χαμάς! Βορειοκορεατικά όπλα στην Γάζα;

 Ο IDF είπε ότι κατέστρεψε εκατοντάδες τοποθεσίες της Χαμάς τις τελευταίες 24 ώρες

ΟΙσραηλινός Στρατός ανέφερε ότι μέσα στη νύχτα σκότωσε τον επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της τρομοκρατικής ομάδας των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης της Γάζας.

Ο στρατός είπε ότι πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα μετά από πληροφορίες που ελήφθησαν από το Shin Bet, σκοτώνοντας τον Ραφάτ Αμπού Χιλάλ.


Οι Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης είναι η τρίτη μεγαλύτερη τρομοκρατική φατρία στη Λωρίδα μετά τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

Ξεχωριστά, ο Ισραηλινός Στρατός αναφέρει ότι στόχευσε πολλά μέλη των αποκαλούμενων δυνάμεων κομάντο της Χαμάς, που ηγήθηκαν της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι περισσότερα από δέκα μέλη του Νούχμπα σκοτώθηκαν στις επιδρομές.

Επιπλέον, ο IDF είπε ότι κατέστρεψε εκατοντάδες τοποθεσίες της Χαμάς τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων θέσεων εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, φρεάτων σήραγγας, υποδομών πληροφοριών και διαφόρων κέντρων διοίκησης.

Στοιχεία δείχνουν ότι η Χαμάς πιθανότατα χρησιμοποίησε ορισμένα βορειοκορεατικά όπλα για να επιτεθεί στο Ισραήλ

Ένοπλοι της Χαμάς πιθανότατα πυροβόλησαν με βορειοκορεατικά όπλα κατά την επίθεσή τους στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ,όπως δείχνει ένα τρομοκρατικό βίντεο και όπλα που κατάσχεσε το Ισραήλ, παρά τις αρνήσεις της Πιονγκγιάνγκ ότι πουλά όπλα στην ομάδα.

Το βίντεο αναλύθηκε από δύο ειδικούς στα όπλα της Βόρειας Κορέας. Μαζί με μια ανάλυση του Associated Press των όπλων που καταγράφηκαν στο πεδίο της μάχης και των νοτιοκορεατικών στρατιωτικών πληροφοριών, το βίντεο δείχνει ότι η Χαμάς χρησιμοποίησε την πυραυλική χειροβομβίδα F-7, ένα όπλο με ώμο που συνήθως χρησιμοποιούν οι μαχητές εναντίον τεθωρακισμένων οχημάτων.

Τα αποδεικτικά στοιχεία ρίχνουν φως στον θολό κόσμο των παράνομων αποστολών όπλων που χρησιμοποιεί η Βόρεια Κορέα, η οποία έχει υποστεί κυρώσεις, ως τρόπο χρηματοδότησης των εξοπλιστικών της προγραμμάτων.

Οι εκτοξευτές ρουκετοβομβίδων εκτοξεύουν μία μόνο κεφαλή και μπορούν να ξαναγεμιστούν γρήγορα, καθιστώντας τα πολύτιμα όπλα για τις δυνάμεις των ανταρτών σε αψιμαχίες με βαρέα οχήματα. Το F-7 έχει τεκμηριωθεί στη Συρία, το Ιράκ, τον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας, λέει ο NR Jenzen-Jones, ειδικός στα όπλα που εργάζεται ως διευθυντής της συμβουλευτικής εταιρείας Armament Research Services.

«Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει εδώ και καιρό παλαιστινιακές μαχητικές ομάδες και τα όπλα της Βόρειας Κορέας έχουν καταγραφεί στο παρελθόν μεταξύ των απαγορευμένων προμηθειών», λέει ο Jenzen-Jones στο Associated Press.

Η Χαμάς δημοσίευσε εικόνες από την εκπαίδευσή της που δείχνουν μαχητές με ένα όπλο με μια πυραυλική χειροβομβίδα με μια χαρακτηριστική κόκκινη λωρίδα στην κεφαλή της και άλλα σχεδιαστικά στοιχεία που ταιριάζουν με το F-7, λέει ο Ματ Σρέντερ, ανώτερος ερευνητής της Small Arms Survey που έγραψε έναν οδηγό για τα ελαφρά όπλα της Πιονγκγιάνγκ.

«Δεν αποτελεί έκπληξη να βλέπεις όπλα της Βόρειας Κορέας με τη Χαμάς», λέει ο Σρέντερ.

https://www.pentapostagma.gr