6.10.23

Κ. Μητσοτάκης για διεύρυνση Ε.Ε.: Αμετακίνητοι σε ό,τι αφορά τον σεβασμό του Κράτους Δικαίου

«Να μην επικρατεί η γεωπολιτική παράμετρος έναντι των κριτηρίων ένταξης» ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά τις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Γρανάδα

 «Θα είμαστε αμετακίνητοι σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στο Κράτος Δικαίου» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα της διεύρυνσης της Ε.Ε. κατά την συζήτηση για τον στρατηγικό προσανατολισμό της Ε.Ε. στην άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Γρανάδα.(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, η Επιτροπή πρέπει να είναι αντικειμενική στις εκτιμήσεις της για τις επιδόσεις των υποψηφίων κρατών-μελών και να μην επικρατεί η γεωπολιτική παράμετρος έναντι των κριτηρίων ένταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη ότι πρέπει να αναγνωριστούν οι πρόοδοι που έχει πετύχει η Ε.Ε. στη διάρκεια της πανδημίας, στο RRF, στο θέμα της ενέργειας. «Πρέπει πρώτοι εμείς να αναγνωρίσουμε την γεωπολιτική μας θέση» σημείωσε, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «πρέπει να κάνουμε ακόμη πολλά».

https://www.naftemporiki.gr/