18.10.23

Μακελειό στη Γάζα: Αναφορές για 500 νεκρούς και τραυματίες από βομβαρδισμό του νοσοκομείου – IDF: “Οφείλεται σε ρουκέτα της Χαμάς που αστόχησε” (vid


 Σχεδόν 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν όταν το νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist της Γάζας βομβαρδίστηκε σήμερα «από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις», σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσαν οι αρχές του παλαιστινιακού θύλακα.

Αν τα νούμερα επιβεβαιωθούν, τότε η είσοδος της Χεζμπολάχ στον πόλεμο είναι πλέον δεδομένη. 

Το Ισραήλ αποδίδει τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο της Γάζας σε ρουκέτα της Χαμάς που αστόχησε.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα. «Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Το αμερικανικό δίκτυο NBC News μετέδωσε σχόλια από εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, ο οποίος δήλωσε ότι το νοσοκομείο που χτυπήθηκε σήμερα στη Γάζα δεν ήταν στόχος.

«Ένα νοσοκομείο είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο κτίριο και δεν αποτελεί στόχο των IDF (Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας)», είπε.

«Οι IDF διεξάγουν αυτή τη στιγμή έρευνα και όπως πάντα δίνουν προτεραιότητα στην ακρίβεια. Προτρέπουμε όλους να προχωρούν με προσοχή όταν μεταφέρουν πληροφορίες για μια τρομοκρατική οργάνωση».

Εάν επιβεβαιωθεί πάντως η ισραηλινή επίθεση, θα είναι μακράν η πιο θανατηφόρα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή από το 2008, γράφει το AP.

https://warnews247.gr

_________________________

Φυσικά , οι Ισραηλινοί είναι ικανοί να βομβαρδίσουν οτιδήποτε και σε τίποτε δεν διαφέρουν στην νοοτροπία από την Χαμάς! Αλλά θα μπορούσε να είναι και προβοκάτσια και να μην χτυπήθηκε από αυτούς! 

Η Γάζα είναι τίγκα σε Πέρσες κατασκόπους και σίγουρα η fsb έχει ανθρώπους ....και οι δύο ενδιαφέρονται να ανάψουν ευρύτερο πόλεμο.....

-Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας κ. Μιχάλη Τσολάκη