30.9.23

Σε πολεμικές συνθήκες δοκιμάστηκε με επιτυχία από τον Στρατό των Ρώσων, το νεότερο συγκρότημα αντισκοπευτών «Sosna-N»Το νεότερο συγκρότημα αντισκοπευτών "Sosna-N" δοκιμάστηκε με επιτυχία σε συνθήκες μάχης· μια παρτίδα συσκευών αγοράστηκε ειδικά για μονάδες ειδικών δυνάμεων. Αυτό ανέφερε πηγή στη ρωσική αμυντική βιομηχανία.


Οι μονάδες ειδικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας έχουν οπλιστεί με το νέο συγκρότημα αντι-σκοπευτών Sosna-N, το οποίο ανιχνεύει αυτόματα και εξουδετερώνει κάθε εντοπισμένο οπτικό στοιχείο φωτίζοντάς το. Μια παρτίδα συγκροτημάτων αγοράστηκε ειδικά για δοκιμή σε συνθήκες μάχης. Η πηγή δεν παρέχει λεπτομέρειες, αλλά η συσκευή έλαβε υψηλούς βαθμούς.

Μια παρτίδα συστημάτων αντισκοπευτών Sosna-N αγοράστηκε για ειδικές δυνάμεις και δοκιμάστηκε με επιτυχία στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας
- Το TASS επικαλείται την πηγή. 
 Το αυτοματοποιημένο σύστημα κατά του ελεύθερου σκοπευτή Sosna-N παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο διεθνές φόρουμ Army-2021. Είναι μια τηλεκατευθυνόμενη εγκατάσταση οπτικού λέιζερ που μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα οποιεσδήποτε οπτικές συσκευές πραγματοποιούν επιτήρηση ή στόχευση. Αποτελεσματικό σε απόσταση έως και 2,5 km, φωτίζοντας πλήρως τα οπτικά με την επερχόμενη ακτινοβολία. Ταυτόχρονα, το ίδιο το συγκρότημα ζυγίζει μόνο 4,6 κιλά και ένα ειδικό tablet ζυγίζει άλλα 1,1 κιλά. Η λειτουργία του συγκροτήματος δεν εξαρτάται από την ώρα-φως της ημέρας.

Μερικά χαρακτηριστικά του Sosna-N: ταχύτητα σάρωσης - έως 18 μοίρες ανά δευτερόλεπτο, IHF (στιγμιαίο οπτικό πεδίο) - 5x7 μοίρες, εύρος γωνίας για αυτόματη σάρωση - 180 μοίρες, θερμοκρασίες λειτουργίας - από μείον 25 έως συν 45. Ικανότητα λειτουργίας σε πλήρη αυτόματη λειτουργία κατά τη χρήση του λογισμικού 24/7. Τροφοδοτικό - 12 V. 
 Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: Πώς θα ανιχνεύσει αυτό το ηλεκτρονικό «μάτι» τα απλά οπτικά; Ένας εκπομπός λέιζερ (σαρωτής) και η ειδική κάμερα, σαρώνει ένα συγκεκριμένο τμήμα του εδάφους, η οπτική του αντιπάλου αντανακλά την ακτινοβολία πίσω ("ανάπτυξη") με ένα ειδικό τρόπο. Η τηλεοπτική κάμερα ανιχνεύει τη λάμψη (συν έναν δέκτη ανακλώμενης ακτινοβολίας λέιζερ... ) Αφού ανιχνεύσει τα οπτικά και σημαδέψει το "σημείο" της θέσης του, αυτό το "σημείο" επεξεργάζεται από ένα λέιζερ σάρωσης συγκεκριμένης ισχύος σε μια στενή "δέσμη" » (ο αντίπαλος μπορεί να στερηθεί την όραση «για πολύ» (για πάντα!) ή τυφλός «εν καιρώ»!)... Τι είναι η «έκθεση στο φως»;
Είναι σαν να τυφλώνονται τα μάτια (προσωρινά ή μόνιμα;) Μια συνεχής ακτίνα λάμπει στους προσοφθάλμιους φακούς και σας εμποδίζει να στοχεύσετε στην αρχήΈνα καλό λέιζερ στερεί εύκολα την όραση (καταστρέφει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού) Αυτά που έλεγα για δυο λέιζερ στα πλοία για να σημαδεύουν τα αεροσκάφη και να τυφλώνουν τους πιλότους παλιότερα, ή τα συστήματα IIR.Το 2021 ξέραμε αυτά για της δυνατότητες του: Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει σε αποστάσεις έως και 3.000 μέτρα, ενώ το εύρος καταστολής λέιζερ είναι έως και 2.000 μέτρα. ο σύστημα οπτικής ανίχνευσης λέιζερ είναι αυτόματο και λειτουργεί με τηλεχειριστήριο. Μπορεί να παρέχει 24ωρη επιτήρηση της γύρω περιοχής και να ανιχνεύει τυχόν ενεργές οπτικές συσκευές που χρησιμοποιούνται για εντοπισμό ή στόχευση, όπως σκοπευτικά τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή, κιάλια ή συστήματα στόχευσης αντιαρματικών βλημάτων.Δείτε το βίντεο:

https://twitter.com/i/status/1433134083249422336

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com