25.9.23

Σε νεκροταφείο Leopard μετατράπηκε το Κουπιάνσκ-Οι Ρώσοι κατατρόπωσαν άλλα δύο τέτοια γερμανικά άρματα των Ουκρανών έξω από την πόλη


 Εξουδετέρωσαν και δύο σημαντικά πυροβόλα του στρατού του Ζελένσκι σε αυτήν την κατεύθυνση του μετώπου

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να καταστρέψει δύο ουκρανικά άρματα μάχης Leopard και δύο ρυμουλκούμενα πυροβόλα τύπου 2A65 Msta-B 152 χιλιοστών στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ.


Σημαντικές Απώλειες σε Εξοπλισμό

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ενημέρωση της τελευταίας στιγμής, η ομάδα στρατευμάτων Δύση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων λέγεται πως κατέστρεψε δύο κύρια άρματα μάχης τύπου Leopard γερμανικής παραγωγής του ουκρανικού στρατού στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ. Στον ίδιο τομέα του μετώπου οι Ρώσοι εξουδετέρωσαν και δύο πυροβόλα τύπου 2A65 Msta-B διαμετρήματος 152 χιλιοστών σοβιετικής προέλευσης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του κέντρου τύπου της ρωσικής ομάδας, Σεργκέι Ζιμπίνσκι.

«Κατά την διάρκεια των μαχών, προσωπικό της ομάδας δυνάμεων Δύση κατέστρεψε δύο άρματα μάχης τύπου Leopard, δύο ρυμουλκούμενα πυροβόλα 152 χιλιοστών τύπου 2A65 Msta-B και ένα πλήρωμα ολμοβόλου στις περιοχές Στελμάχοβκα, Κρινίτσκι, Περσάνογιε και Πετροπάβλοβκα» δήλωσε ο Ζιμπίνσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ζώνη άμυνας της 1ης Στρατιάς Αρμάτων Μάχης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να μετακινήσουν μονάδες της 25ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού προς εμπρόσθιες θέσεις στην περιοχή Μπερεστόβοε. Το πυροβολικό της ρωσικής ομάδας κατάφερε με πυρά του να διαταράξει αυτήν την αποστολή των Ουκρανών.

Οι συνολικές απώλειες του στρατού του Κιέβου ανέρχονται σε μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπινου δυναμικού, δύο ημιφορτηγά και ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα.

Επιπρόσθετα και σύμφωνα πάντα με τον Ζιμπίνσκι, στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ η ρωσική επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία της ομάδας δυνάμεων Δύση εξαπέλυσε ένα εναέριο πλήγμα έναντι σημείων προσωρινής παράταξης μονάδων της 44ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας και της 68ης Ταξιαρχίας Jaeger στις περιοχές του Κοπάνκι και του Περσοτραβνέβε. 

Σειρήνες Εναέριας Επιδρομής στην Ουκρανία


Σε άλλη είδηση, η ρωσική κρατική ειδησεογραφική υπηρεσία TASS ανέφερε πριν λίγα λεπτά πως ήχησαν οι σειρήνες εναέριας επιδρομής σε δύο περιοχές της νότιας και κεντρικής Ουκρανίας. 

Πιο συγκεκριμένα, συναγερμός λέγεται πως ενεργοποιήθηκε στις περιοχές Κιροβογκράντ και Νικολάεφ της χώρας. Λίγο νωρίτερα η TASS μας είχε ενημερώσει για το άκουσμα σειρήνων εναέριας επιδρομής και στην ουκρανική περιοχή της Οδησσού, ωστόσο δεν φαίνεται να έπληξαν ρωσικά πυρά αυτές τις περιοχές της χώρας, τουλάχιστον ακόμη.

Μάλλον επρόκειτο για μία λανθασμένη εικασία των ουκρανικών αρχών, η οποία στόχο είχε να προειδοποιήσει τον πληθυσμό αυτών των οικισμών και πόλεων.

https://www.pentapostagma.gr/