18.9.23

Λυσσαλέες επιθέσεις Ουκρανικών drones κατά Ρωσικών στόχων -Το Κίεβο σχεδιάζει "να πνίξει με πλημμύρα" 200.000 drones τη Ρωσία

Θα το "φάνε το κεφάλι τους " οι Ουκρανοί, αλλά ο λαός της ΕΕ τι φταίει που οι κυβερνήσεις του
είναι υποχείρια των ΗΠΑ;

ΑΛΕΞ

 Η κατακόρυφη αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας drones των Ουκρανών, σε συγκερασμό με την μεγάλη διάρκεια του πολέμου, τις πολλαπλές απώλειες τους σε προσωπικό, μας οδηγούν στην εκτίμηση ότι το Κίεβο θα χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερα drones στις επιχειρήσεις εφεξής

Οπόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση  και από τις δύο πλευρές, με την κάθε μία να διαμορφώνει τον δικό της τρόπο ενεργείας για την επίτευξη των Αντικειμενικών σκοπών (ΑΝΣΚ) που έχει θέσει.

Η κατάσταση στην Ουκρανία και οι τρόποι ενεργείας των εμπολέμων

Οι Ουκρανοί επιχειρούν, αφενός να διασπάσουν τις Ρωσικές γραμμές αμύνης στην κατεύθυνση Ζαπορίζιε- Μελιτόπολη-Αζοφικη θάλασσα, ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής και αφετέρου σφυροκοπώντας με drones εναέρια και θαλάσσια αλλά και  με ανάλογα πυραυλικά συστήματα, στόχους Διοικητικής Μερίμνης και τους άξονες αυτής στην Κριμαία, με σκοπό την αποστέρηση κρίσιμων εφοδίων (καύσιμα-τρόφιμα-πυρομαχικά)  στις μαχόμενες Ρωσικές Δυνάμεις του νότιου τομέα, ενώ παράλληλα πλήττουν πλοία του Ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας βυθίζοντάς τα.


Τέλος με drones επιτίθενται ολοένα και συχνότερα κατά στόχων σε πόλεις της Ρωσίας, ακόμη και της ίδιας της Μόσχας, μεταφέροντας τον πόλεμο στα σπίτια των Ρώσων πολιτών, προκειμένου να κάμψουν το ηθικό του λαού, αλλά και να δημιουργήσουν ένα κύμα δυσφορίας των Ρώσων πολιτών κατά του Πούτιν και της Ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Από την πλευρά τους οι Ρωσικές Δυνάμεις αποκρούουν την Ουκρανική επίθεση με μεγάλη επτυχία μέχρι στιγμής, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται  συγκεντώνοντας εφεδρικές δυνάμεις,για την εκτόξευση ευρείας κλίμακας επιθετική ενέργεια, με στόχο την συντριβή των Ουκρανικών δυνάμεων.

Παράλληλα οι Ρώσοι σφυροκοπούν με drones και πυραυλικά συστήματα αποθήκες σιτηρών, υποδομές και στρατιωτικούς στόχους σε Ουκρανικές πόλεις.


Οι πρόσφατες εξελίξεις 

Σύμφωνα με Ρωσικό ΜΜΕ  με προσβάσεις στο ΥΠΑΜ της χώρας του σημειώθηκαν τα εξής:

Το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε φάλαγγα  Αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων Oshkosh M-ATV

Το περιστατικό συνέβη στην κατεύθυνση Zaporozhye του μετώπου, κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Αναφέρθηκαν αρκετά ακριβή χτυπήματα, με αποτέλεσμα μέρος του εξοπλισμού να υποστεί σοβαρές ζημιές και κάποια από τα τεθωρακισμένα οχήματα  να καταστραφούν ολοσχερώς.

Οι ειδικοί σημειώνουν την υψηλή αποτελεσματικότητα της χρήσης του ρωσικού πυροβολικού ενάντια σε σύγχρονα τεθωρακισμένα οχήματα που δημιουργήθηκαν για επιχειρήσεις σε αστική μάχη και αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Το Oshkosh M-ATV είναι ένα θωρακισμένο όχημα που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ασφάλεια στο πλήρωμα σε περιβάλλοντα υψηλής απειλής όπως εκρηκτικοί μηχανισμοί, νάρκες και ενέδρες.

Στο Orel, drone έπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή προκαλώντας ισχυρή φωτιά

Επεισόδιο με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σημειώθηκε στο Ορέλ.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Oryol, σήμερα περίπου στις 3:50 π.μ. ένα drone έπεσε στην περιοχή Zheleznodorozhny της πόλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή, κάτι που ήταν και η αιτία να μην υπάρξουν θύματα από το συμβάν.

Αμέσως μετά το περιστατικό στάλθηκαν εξειδικευμένες υπηρεσίες στο σημείο της συντριβής του drone για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Η περιοχή γύρω από το περιστατικό αποκλείστηκε γρήγορα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και να αποτραπεί η πρόσβαση από μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Drone καταρρίφθηκε στην περιοχή της Μόσχας

Στις 17 Σεπτεμβρίου στη 1:45 ώρα Μόσχας, μια πιθανή επίθεση με Ουκρανικό drone αποφεύχθηκε στην περιοχή Istrinsky της περιοχής της Μόσχας.

Σύμφωνα με αναφορές, η συσκευή εκτοξεύτηκε από το καθεστώς του Κιέβου με στόχο να επιτεθεί σε βασικές εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τα συστήματα αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία εντόπισαν γρήγορα την αεροπορική απειλή και έλαβαν μέτρα για την καταστροφή της.

Το drone καταρρίφθηκε με επιτυχία και αποφεύχθηκε πιθανή απειλή για τους κατοίκους της περιοχής και τις εγκαταστάσεις υποδομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες  για την επίθεση χρησιμοποιήθηκε το ουκρανικό drone καμικάζι UJ-26 Beaver, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για επίθεση σε άλλες περιοχές της Ρωσίας.

Ρωσικά συστήματα αεράμυνας απέκρουσαν επίθεση με drone στην Κριμαία

Απόπειρα επίθεσης σε ρωσικούς στόχους με χρήση drones απέτυχε  στην Κριμαία

Στις 17 Σεπτεμβρίου στη 1:15 ώρα Μόσχας, μια  επίθεση στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφεύχθηκε από drones που εκτοξεύθηκαν από το έδαφος της Ουκρανίας.

Τα συστήματα αεράμυνας εντόπισαν και κατέστρεψαν με επιτυχία δύο ουκρανικά drones  που πλησίαζαν τη δυτική ακτή της χερσονήσου της Κριμαίας.

Η Ουκρανία απειλεί να αυξήσει τις επιθέσεις με drone κατά  Ρωσικών πολεμικών πλοίων

Η Ουκρανία σχεδιάζει να εντείνει τις επιθέσεις της με drones κατά  ρωσικών πολεμικών πλοίων. Τη δήλωση αυτή έκανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μιχαήλ Φεντόροφ.

Ο κύριος λόγος αυτής της απόφασης είναι η απότομη αύξηση της παραγωγής drone στην Ουκρανία.

Το 2023, η παραγωγή τους αυξήθηκε πάνω από 100 φορές σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

«Προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, οι ρυθμοί ανάπτυξης θα φτάσουν 120-140 φορές υψηλότεροι από ότι στο παρελθόν», διευκρίνισε ο Fedorov.

Προηγουμένως αναφέρθηκε ότι το 2024 η Ουκρανία σχεδιάζει να λάβει έως και 200 χιλιάδες drones, τα οποία θα μπορούσαν να αυξήσουν την ένταση των επιθέσεων κατά 5-10 φορές.

Αυτό σίγουρα δημιουργεί μια απειλή, και παρόλο που σήμερα ο συντριπτικός αριθμός των drones μπορεί να καταστραφεί από συστήματα αεράμυνας και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, οι ενέργειες του Κιέβου δημιουργούν σοβαρή απειλή κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

Συμπέρασμα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι Ρώσοι και Ουκρανοί συνεχίζουν να ενεργούν σύμφωνα με τους τρόπους ενεργείας που αναλύσαμε νωρίτερα, για την εξυπηρέτηση των ΑΝΣΚ που έχουν θέσει.

Η κατακόρυφη αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας drones των Ουκρανών, σε συγκερασμό με την μεγάλη διάρκεια του πολέμου, τις πολλαπλές απώλειες σε προσωπικό και την υπάρχουσα μεγάλη διαφορά που υπάρχει από πλευράς εφεδρειών  της Ουκρανίας σε σχέση με τις ανεξάντλητες Ρωσικές, μας οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει επί μακρόν και πως το Κίεβο θα χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερα drones στις επιχειρήσεις. 

https://www.pentapostagma.gr/