19.9.23

Σύλληψη δύο Τούρκων για κατασκοπεία - Παρακολουθούσαν με drone στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον ΠόροΣτη σύλληψη δύο Τούρκων για κατασκοπεία οι οποίοι παρακολουθούσαν με drone θέσεις στρατιωτικού ενδιαφέροντος στον Πόρο προχώρησαν αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Τούρκοι σήκωσαν το περασμένο Σάββατο drone μέσα στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί του Αργοσαρωνικού.


Η καταγγελία έφθασε στις αστυνομικές αρχές 3-4 ώρες μετά το περιστατικό.


Οι δύο ύποπτοι, αρχικά έφυγαν από το νησί. Εκδόθηκαν αναζητήσεις, με τους αστυνομικούς να τους εντοπίζουν στη Μονεμβασιά και να τους συλλαμβάνουν.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο Τούρκοι ι συνελήφθησαν σε ξενοδοχείο στη Μονεμβασιά όπου είχαν καταλύσει. Μεταφέρθηκαν αρχικά στο τοπικό Α.Τ., όπου εξετάστηκαν, και τώρα βρίσκονται καθ' οδόν για την Αθήνα ώστε να εξεταστούν από την ΕΥΠ, ενώ την ίδια ώρα κλιμάκιο της ΕΥΠ μεταβαίνει στη Μονεμβασιά προκειμένου να εξετάσουν τα ψηφιακά αρχεία και να αξιολογηθεί η σοβαρότητα της υπόθεσης.


Εχουν κατασχεθεί Drones, κινητά τηλέφωνα και άλλα ψηφιακά πειστήρια. Αναμένεται να διερευνηθεί το υλικό της καταγραφής προκειμένου.
Πηγή: iefimerida.gr
Πηγή: i-epikaira.blogspot.com