15.9.23

Μακελειό στη Λούτσα: Το DNA έδειξε ότι ο 32χρονος συλληφθείς οδηγούσε το αυτοκίνητο - Και δεύτερος "Δούρειος Ίππος" με μηχανή


 Στο κάθισμα του οδηγού του μπλε Focus, του αυτοκινήτου των θυμάτων της Λούτσας, καθόταν ο… 32χρονος Suleyman D., ο Τούρκος υπήκοος που συνελήφθη δύο ώρες μετά το αιματοκύλισμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η θέση του ταυτοποιείται εργαστηριακά μέσω DNA και αποτυπωμάτων και εικονοληπτικά από βίντεο καμερών ασφαλείας της οικίας που διέμεναν τα θύματα.

Σύμφωνα με αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση, ο 32χρονος, φέρεται να είναι αυτός που έστειλε SMS σε κάποιο από τα θύματα, αναφέροντας ότι έχει "προδοθεί η τοποθεσία τους και πρέπει να φύγουν γιατί θα τους σκοτώσουν".

Με αυτόν τον τρόπο τους παρέσυρε στην δική του "παγίδα" θανάτου, με πρόφαση ότι θα τους μετέφερε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα. Σημειώνεται πως ο 32χρονος Suleyman D., όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ήταν πρώην στέλεχος της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Τουρκίας και είχε διαγραφεί ως… γκιουλενιστής, με αποτέλεσμα εκείνος να διαφύγει στη Λέσβο για να μην συλληφθεί.

Ο "οδηγός" προς τον… θάνατο

Ο 32χρονος Suleyman D. πήγε στο οίκημα των θυμάτων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Λούτσα λέγοντας στα θύματα πως πρέπει να τους πάρει για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο γιατί… κινδυνεύουν. Φαίνεται πως εκείνος προμήθευσε τα θύματα με τις πλαστές Γαλλικές ταυτότητες, ενδεχομένως για να τους πείσει για το… ταξίδι τους. Μάλιστα έκατσε εκείνος στη θέση του οδηγού καθώς "ήξερε την διαδρομή". Όταν τα θύματα φέρεται να είπαν ότι ήταν πολλοί για να μπουν στο ίδιο αυτοκίνητο, εκείνος τους απάντησε ότι το αεροδρόμιο είναι σε κοντινή απόσταση, "θα σας πάω εγώ στο αεροδρόμιο. Είναι κοντά", φέρεται να τους είπε. Έτσι εξηγείται, σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, το γεγονός ότι τα έξι θύματα έφυγαν βιαστικά, παίρνοντας μαζί τους λιγοστά ρούχα και αποσκευές. Στο μπλε Focus, στη θέση του οδηγού κάθισε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 32χρονος Suleyman D., πέντε από τα θύματα στο πίσω κάθισμα και ένα στη θέση του συνοδηγού.

Ο 2ος… Δούρειος Ίππος

Οι αστυνομικοί έχουν στοιχεία ότι υπήρχε και δεύτερο άτομο "δούρειος ίππος", που λειτουργούσε για λογαριασμό των εκτελεστών, γνωστός των θυμάτων, ο οποίος βρισκόταν και εκείνος στο οίκημα που διέμεναν. Έφυγαν όλοι μαζί προς το… αεροδρόμιο. Ενδεχομένως σύμφωνα με τους αστυνομικούς ήταν ο οδηγός της μοτοσυκλέτας που προπορευόταν του αυτοκινήτου των θυμάτων. Ακολούθησε το μαύρο τζιπ των εκτελεστών.

Ο "οδηγός" τους οδήγησε στο καθορισμένο τυφλό σημείο του αδιέξοδου δρόμου, βγήκε γρήγορα έξω από αυτό, και ανέλαβαν δράση οι εκτελεστές. Ίσως ο οδηγός της μοτοσυκλέτας και οι επιβάτες του μαύρου τζιπ, ήταν κάποιοι από τους κατόχους των τουλάχιστον τεσσάρων όπλων, που πυροβόλησαν τουλάχιστον 60 φορές εναντίον των θυμάτων.

Ολική διαγραφή στο κινητό του

Μετά την σύλληψη του 32χρονου Τούρκου στο αεροδρόμιο, όπου εντοπίστηκε με 4 φυσίγγια των 9ΜΜ και δύο πλαστές Πορτογαλικές ταυτότητες, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο έστειλαν άμεσα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Μετά το ξεκλείδωμά του, με έκπληξη διαπίστωναν οι αστυνομικοί, ότι ο 32χρονος φαίνεται να έχει διαγράψει με έναν μη ανακτήσιμο τρόπο όλα τα αρχεία του κινητού του τηλεφώνου. Ο 32χρονος τηρεί αρνητική στάση, δεν απαντά στις ερωτήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι δεν χρειάστηκαν καν διερμηνέα…

Ωστόσο τα έξι κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των θυμάτων, ξεκλειδώθηκαν και φαίνεται να δίνουν χρήσιμα στοιχεία για την πορεία των ερευνών. Εμφανίζονται επικοινωνίες των θυμάτων με διάφορα άτομα και κυρίως με τον 32χρονο "Δούρειο Ίππο".

Το βιντεοληπτικό υλικό από το οίκημα των θυμάτων φαίνεται να δίνει επίσης σημαντικά στοιχεία για τα άτομα που προσέγγισαν και μπήκαν σε αυτό, όπως επίσης και το κρίσιμο χρονικό διάστημα όταν τα θύματα κινήθηκαν προς το σημείο της δολοφονικής ενέδρας.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος Τούρκος διέμενε σε ξενοδοχείο του Π. Φαλήρου, περιοχή στην οποία φαίνεται να είχαν βρει καταφύγιο και τα έξι θύματα της Λούτσας. Προχθές το συγκεκριμένο δωμάτιο ερευνήθηκε από τους αστυνομικούς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρέθηκαν στο εσωτερικό του κάποια αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Πηγή: TheTOC.gr

https://www.capital.gr