27.9.23

Εύβοια: Πλημμύρισαν οι Ροβιές από τη σφοδρή κακοκαιρία (βίντεο, φωτογραφίες)

 


Η κοινότητα των Ροβιών είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές και από την καταιγίδα Daniel που έπληξε με σφοδρότητα και τη βόρεια Εύβοια.

Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Elias στην κοινότητα των Ροβιών, στη βόρεια Εύβοια, καθώς ολόκληρο το χωριό έχει πλημμυρίσει και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους.

«Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή. Τουλάχιστον 40 σπίτια και αποθήκες έχουν κατακλυστεί από τα νερά. Εχουν γκρεμιστεί φράκτες και αρκετά αυτοκίνητα έχουν εξαφανιστεί κάτω από τα νερά » δήλωσε στη Ναυτεμπορική ο κοινοτάρχης των Ροβιών, Θοδωρής Κέρης.«Από τις 03.00 το πρωί η κακοκαιρία σάρωσε το χωριό με πολύ σφοδρές βροχοπτώσεις και συνεχείς κεραυνούς», τονίζει ο κ. Κέρης και προσθέτει: Αν και η περιφέρεια είχε καθαρίσει τα ποτάμια  και τους χείμαρρους της περιοχής, δεν έγινε διάνοιξη στις κοίτες , με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν από τον πρωτοφανή όγκος του νερού».

Ο δήμαρχος Λίμνης, Μαντουδίου, Αγίας Αννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης δήλωσε μάλιστα στην «Ν» ότι  ο μετεωρολογικός σταθμός στη Λίμνη κατέγραψε το πρωί  216,2  χιλιοστά ύψος βροχής».

Αρκετοί κάτοικοι των Ροβιών δήλωσαν μάλιστα ότι παραμένουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους καθώς «είναι αδύνατο να διασχίσουν τους ορμητικού χειμάρρους που διασχίζουν το χωριό».

Η κοινότητα των Ροβιών είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές και από την καταιγίδα Daniel που έπληξε με σφοδρότητα και τη βόρεια Εύβοια.

naftemporiki.gr