19.9.23

Έξαλλοι οι Τούρκοι: Οι Κούρδοι στη Συρία καταργούν το Ισλάμ!
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις SDF), της οποίας η τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG είναι η ραχοκοκαλιά, απαγόρευσαν τη διδασκαλία του Κορανίου καθώς και το ισλαμικό πρόγραμμα σπουδών στις περιοχές που κατέχουν στη Συρία, γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Στο έγγραφο που δημοσιεύτηκε από ένα κανάλι του Telegram με το όνομα «@zaboomaralsori», φαίνεται ότι η τρομοκρατική οργάνωση των Κούρδων της Συρίας των Ομάδων Λαϊκής Άμυνας – YPG, έχει απαγορεύσει τη διδασκαλία του Κορανίου και το ισλαμικό πρόγραμμα σπουδών στις περιοχές που έχει καταλάβει στη Συρία από τις 03.09.2023 και αναφέρει ότι οποιοσδήποτε παραβιάζει την απόφαση αυτή θα θεωρηθεί υπεύθυνος.
Όπως αναφέρεται στα τουρκικά media:
«Τα τελευταία χρόνια, διεξήχθη έρευνα στις πόλεις που καταστράφηκαν από το PKK (στη Συρία) και τον εξοπλισμό του. Η επιτροπή που ορίστηκε από το Υπουργείο Θρησκευμάτων κατέληξε σε τρομακτικά αποτελέσματα στις έρευνές της. Στις φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο ρεπορτάζ, φάνηκε ότι η οργάνωση χρησιμοποιούσε τα τζαμιά ως αρχηγείο και χρησιμοποιούσε τον άμβωνα σαν κάθισμα. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι έριξαν σφαίρες στο Ιερό Κοράνι και έσκαψαν σήραγγες καταστρέφοντας τζαμιά».
Σημειώνεται ακόμη, ότι η οργάνωση, η οποία επλήγη βαριά από τις συγκρούσεις στην περιοχή, συνεχίζει τις επιθέσεις της σε ιερούς (ισλαμικούς) τόπους.


The Hellenic Information Team

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com