12.9.23

Λούτσα: Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για τη φονική ενέδρα
Η πολλαπλή δολοφονία έγινε στις 6.30 μ.μ., σε σχετικά ερημικό σημείο, στη συμβολή των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως και η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διενεργεί έρευνα. [INTIME NEWS]


Πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα είναι η εκτέλεση με έξι νεκρούς, Τούρκους υπηκόους, που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Λούτσα. Η πολλαπλή δολοφονία έγινε στις 6.30 μ.μ., σε σχετικά ερημικό σημείο, στη συμβολή των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως.

Τα πέντε από τα έξι θύματα επέβαιναν στη θέση του συνοδηγού και στο πίσω κάθισμα ενός μπλε Ford. Το έκτο θύμα, που πιθανολογείται ότι επρόκειτο για τον οδηγό, βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένο στο πίσω μέρος του οχήματος.

Είτε χτυπήθηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει είτε βρισκόταν έξω από το όχημα τη στιγμή της φονικής επίθεσης. Εκτιμάται ότι οι δράστες άνοιξαν πυρ αρχικά από την μπροστινή πλευρά του οχήματος των θυμάτων (με τις σφαίρες να τρυπούν το παρμπρίζ) και εν συνεχεία αποτελείωσαν τα θύματά τους πυροβολώντας τους από το πλάι του μπλε Ford.

Στην εκτέλεση δεν χρησιμοποιήθηκαν πολεμικά όπλα τύπου καλάσνικοφ αλλά πιστόλια χειρός διαμετρήματος 9 mm. Από το σημείο της επίθεσης είχαν μέχρι αργά χθες περισυλλεγεί πάνω από 25 κάλυκες.


Αίσθηση προκάλεσε η διαπίστωση (πριν γίνει ενδελεχής έρευνα στο εσωτερικό του Ι.Χ.) ότι τα θύματα δεν έφεραν όπλα.Μακελειό στη Λούτσα: Στο μικροσκόπιο κάλυκες και DNA, αίτημα στην Interpol

Το αυτοκίνητο έφερε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, που σε μια πρώτη έρευνα δεν φαίνεται να απασχολούν τις ελληνικές Αρχές.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επρόκειτο μέσω Interpol να αντλήσουν στοιχεία από τη γερμανική αστυνομία σχετικά με την προέλευση της πινακίδας και ενδεχομένως του οχήματος των θυμάτων.

Εως αργά χθες παρών στη σκηνή του εγκλήματος ήταν ο ιατροδικαστής καθώς και αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών και της Σήμανσης. Σε συνεννόηση και με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακολουθούνταν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί η σκηνή του εγκλήματος.

Καθώς υπήρχαν φόβοι ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που πιθανόν να είχαν μαζί τους τα θύματα ήταν πλαστά, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. περίμεναν τον ιατροδικαστή να ολοκληρώσει την αυτοψία πριν πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα και προβούν στην ταυτοποίηση των θυμάτων.

Μακροσκοπικά πάντως τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δεν αναγνώρισαν, εκ πρώτης τουλάχιστον, κάποιον γνωστό στις ελληνικές Αρχές κακοποιό στα πρόσωπα των έξι θυμάτων.

Αίσθηση επιπλέον προκάλεσε η διαπίστωση (πριν γίνει ενδελεχής έρευνα στο εσωτερικό του Ι.Χ.) ότι τα θύματα δεν έφεραν όπλα.

Εάν πράγματι αυτό επιβεβαιωθεί στην πορεία της έρευνας, θα σημαίνει ότι έπεσαν θύματα φονικής ενέδρας. Μαρτυρίες περιοίκων έκαναν λόγο για ένα μαύρο Ι.Χ. και μία μοτοσικλέτα που μετά τον φόνο απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Πρόκειται να γίνει προσπάθεια να συλλεγούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να προσδιοριστεί το δρομολόγιο των θυμάτων και των εκτελεστών τους.

Παρότι λείπουν πολλά κομμάτια από το «παζλ», οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συσχετίζουν την επίθεση με ξεκαθάρισμα για υπόθεση ναρκωτικών.