15.9.23

Η Αλβανία «απάντησε» στον Γ.Οικονόμου και την Κυβέρνηση για τον Φ.Μπελέρη: Τον στέλνει σε δίκη για διαφθορά!

Αν είμασταν (λίγο) Ισραήλ, ο Μπελέρης θα ήταν τώρα ελεύθερος είτε με το καλό
είτε με το
ζόρι...Επιτρέπουκε σε ένα κρατίδιο να μας "κουνιέται"!!!
ΑΛΕΞ
 

Το ..."δικαστήριο", έκρινε ότι ο φάκελος της Ειδικής Εισαγγελίας είναι πλήρης και ότι η κατηγορία υποστηρίζεται!

Έπειτα από συνεδρίαση τεσσάρων ωρών, το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος στην Αλβανία πέρασε επί της ουσίας την υπόθεση για τον Φρέντι Μπέλερη ως νόμιμη για δίκη, κάνοντας δεκτό το αίτημα του SPAK (Εισαγγελία για την καταπολέμηση της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος) δίνοντας έτσι και την επίσημη απάντηση σε Γ.Οικονόμου και Γ.Γεραπετρίτη που ζητούσαν να τον απελευθερώσει αλλιώς θα έχουν πρόβλημα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η προκαταρκτική συνεδρίαση στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου ο εκλεγμένος δήμαρχος του Δήμου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη θα οδηγηθεί στο δικαστήριο μετά την εξέταση των στοιχείων για την εξαγορά ψήφων στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Το δικαστήριο, έκρινε ότι ο φάκελος της Ειδικής Εισαγγελίας με κατηγορούμενο τον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη για εκλογική διαφθορά, είναι πλήρης και ότι η κατηγορία υποστηρίζεται.

Συνεπώς, αποφάνθηκε τη συνέχιση της δίκης την προσεχή Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα στα Τίρανα είχε βρεθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου για τη διάσκεψη της «Διαδικασίας του Βερολίνου».

Αναλυτική η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Στο περιθώριο της Διάσκεψης της “Διαδικασίας του Βερολίνου” είχα διμερή συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό μου, κ. Taulant Balla, στο γραφείο του, στο Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας.

Συζητήσαμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, επικεντρωμένα στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και για τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια τόσο στους τομείς της ασφάλειας όσο και της διαχείρισης των συνόρων.

Έθεσα στον ομόλογό μου και το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντη Μπελέρη, και, κυρίως τη στέρηση του δικαιώματός του να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος, κάτι που, εκτός από τα υπόλοιπα, παραβιάζει και το τεκμήριο της αθωότητας και είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων».

https://www.pronews.gr/