14.9.23

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Αξίζει να συμμετέχεις!

Μιλάμε με το έργο μας!

Μαζί συνεχίζουμε!


Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου  τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Αμπελοκήπων της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

Ο νυν Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» στην ομιλία του αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα, σε δράσεις και πρωτοβουλίες ενώ παρουσίασε τους επόμενους στόχους και το πρόγραμμα της Δημοτικής δράσης 2024-2028. 

Στο τέλος της ομιλίας του ο υποψήφιος Δήμαρχος ανακοίνωσε τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και Συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου:


«Αγαπητοί μου Συνδημότισσες και Συνδημότες’

Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τότε που οι πολίτες των Αμπελοκήπων και 12 χρόνια που και οι πολίτες της Μενεμένης μας ανέθεσαν επανειλημμένα την εντολή της διοίκησης του ενιαίου πλέον δήμου μας, του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Σας παρουσιάζουμε μια σύντομη αναδρομή στα 20 χρόνια της δράσης, του έργου και της προσφοράς μας. 

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Θεωρούμε υποχρέωσή μας τα παιδιά μας να στεγάζονται σε κτήρια ασφαλή που τους εμπνέουν και τους ενθαρρύνουν στην μάθηση.

Βάλαμε τέλος στα Νηπιαγωγεία σε καταστήματα και ορόφους. 

Βάλαμε τέλος και στη διπλοβάρδια.

Προβήκαμε σε αγορά οικοπέδων για την ανέγερση νέων διδακτηρίων αλλά και στην επέκταση και ανάπλαση σχολικών αυλών.

Είμαστε η διοίκηση που επί θητείας μας κατασκευάσαμε 18 διδακτήρια νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. 

Συντηρήσαμε, εξοπλίσαμε και ανακαινίσαμε κατάλληλα όλα τα διδακτήρια και σχολικά γυμναστήρια του Δήμου μας. Διαμορφώσαμε και καλλωπίσαμε τους αύλειους χώρους.

Κατασκευάσαμε περισσότερους από 80 χώρους στην υπηρεσία της εκπαίδευσης των παιδιών μας (αίθουσες διδασκαλίας, εκδηλώσεων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, σίτισης, πολλαπλών χρήσεων, εργαστηρίων και γυμναστικής).

Κατασκευάσαμε σύγχρονο δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό «ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ» στη Μενεμένη  και νέο βρεφικό σταθμό της ΚΔΕΔΑΜ «Η χαρά του Παιδιού» στους Αμπελόκηπους.

Κατασκευάσθηκε ο παιδικός σταθμός της Εκκλησίας στο οικόπεδο που παραχωρήσαμε στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. 

Αναβαθμίσαμε ενεργειακά τα διδακτήρια του Δήμου μας. 

Τοποθετήσαμε φωτοβολταϊκά και δημιουργήσαμε πράσινο σε δώματα σχολείων.

Επιχορηγούμε οικονομικά και με δικούς μας πόρους όλες τις σχολικές κοινότητες, ώστε τα σχολεία μας να λειτουργούν απρόσκοπτα, χωρίς να λείπει τίποτε.

Εφαρμόσαμε το Πρόγραμμα «Urbact» με τίτλο «STAY TUNED -  για την αντιμετώπιση της μαθητικής διαρροής.

Προβήκαμε στην ψηφιακή αναβάθμιση όλων των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων μας με την αγορά LAPTOP, TAMPLET, ROUTER με δικούς μας πόρους, τα οποία διατέθηκαν στα σχολεία, ενώ αναβαθμίστηκαν και οι συνδέσεις με το διαδίκτυο όπου αυτό απαιτούνταν.   

Διοργανώσαμε τιμητικές εκδηλώσεις ονοματοδοσίας σε σχολεία. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Στεκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο μας με την ενίσχυση των κοινωνικοπρονοιακών δομών μας. Δημιουργήσαμε χώρους για την στέγαση δυο νέων κοινωνικών δομών. Κέντρο Κοινότητας στη Μενεμένη και Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά.  Αξιοποιήσαμε και διαμορφώσαμε κατάλληλα κτήριο του πρ. Στρατοπέδου «Μ. Αλέξανδρος» για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου.

Διαμορφώθηκαν νέοι χώροι και λειτουργεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία. 

Λειτουργούμε Δημοτική Τράπεζα Ρούχων. 

Παρέχουμε  ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες  με τους :Βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς. Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων. Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι».Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων. Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε συγκοινωνία στο εσωτερικό του Δήμου (Αμπελόκηποι-Μενεμένη-Άγιος Νεκτάριος και αντιστρόφως). Προωθούμε και ενισχύουμε την πολιτιστική ανάπτυξη, παρέχουμε κοινωνικό έργο μέσω της (ΚΔΕΔΑΜ).

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 

Υλοποίηση ενός ευρύτερου προγράμματος δράσεων Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού. Ανάδειξη, ενίσχυση  και προώθηση πολυποίκιλων δράσεων κοινωνικής στήριξης με σκοπό την ανακούφιση και υποστήριξη αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας. Το έργο των εθελοντών μας είναι ανεκτίμητο και με την ενεργή συμμετοχή όλων μας κάνουμε καθημερινά τον κόσμο μας καλύτερο.

Υγεία για Όλους

Με την επέκτασή του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμπελοκήπων δημιουργήθηκαν νέοι χώροι υποδοχής και ιατρεία εξοπλισμένα με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα.  Ενισχύσαμε και εξοπλίσαμε το Δημοτικό Πολυιατρείο Πολυκέντρου Αγίου Νεκταρίου. Το έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό των δύο πολυιατρείων μας προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους σε χιλιάδες συμπολίτες μας. 

Λειτουργήσαμε Δημοτική Τράπεζα Αίματος και διοργανώσαμε εθελοντικές αιμοδοσίες. 

Εφαρμόσαμε προγράμματα δωρεάν εμβολιασμών και προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. 

Μέτρα Αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του Covid-19 

Απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους και δημοτικά κτίρια. Διενεργήθηκε τρεις φορές έκτακτος εμβολιασμός στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου. Προμήθεια και διανομές τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες που βρέθηκαν σε κατάσταση ένδειας. Διανεμήθηκαν μάσκες στους μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου μας. Πραγματοποιήθηκαν και ακόμη πραγματοποιούνται  RAPID-TEST.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναβαθμίσαμε σημαντικά τις εκδηλώσεις μας και προσφέραμε δωρεάν και υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία  στους δημότες και τα παιδιά μας ώστε να αποκτούν «Παιδεία» με την ευρεία έννοια. 

Πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ομιλίες, φεστιβάλ μουσικής, χορού, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, έργων τέχνης, παρουσιάσεις βιβλίων.

Λειτουργήσαμε τον χειμερινό και θερινό Κινηματογράφο με αξιόλογες ταινίες και με δωρεάν είσοδο για όλους. Πραγματοποιούμε κάθε χρόνο σημαντικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στις Παγκόσμιες Ημέρες. Τιμητικές απονομές – βραβεύσεις σε πρόσωπα, συλλόγους και φορείς για την κοινωνική δράση και προσφορά τους. Αναπτύξαμε και αναβαθμίσαμε πολιτιστικές εκδηλώσεις μας που αποτελούν πλέον θεσμό, εδώ και είκοσι πλέον χρόνια.  

Έργα πολιτισμού:

 • Κατασκευάσαμε και λειτουργεί το «ΚΑΡΑΠΑΝΤΣΕΙΟ» Πολιτιστικό Κέντρο με τη θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο». Ολοκληρώνεται η κατασκευή των τριών ορόφων του κτιρίου με εσωτερική διαμόρφωσή τους σε αίθουσες γυμναστικής, σχολής χορού και βιβλιοθήκης με άνετη προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία.

 • Τιμήσαμε την ιστορία μας με την τοποθέτηση μνημείων στην Κοινότητα Αμπελοκήπων, Μενεμένης και Αγίου Νεκταρίου. 

 • Έγιναν εργασίες στο Πολιτιστικό Κέντρο Μενεμένης (Έλλης Αλεξίου).

 • Αναβαθμίσαμε και εκσυγχρονίσαμε το Δημοτικό Ωδείο Αμπελοκήπων με αγορά μουσικών οργάνων, με δημιουργία νέων μουσικών τμημάτων και σύγχρονου στούντιο ηχογράφησης. Πραγματοποιήσαμε τελετή ονοματοδοσίας του κτηρίου σε «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», εις μνήμη του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, μεγάλου Έλληνα  και  αγωνιστή της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. 

 • Μεταφορά και λειτουργία της «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ» Δημοτικής βιβλιοθήκης στο νεοκλασικό κτίριο της περιοχής «Φιλίππου». Διαμορφώσαμε και οργανώσαμε τους εσωτερικούς χώρους. Κατασκευάσαμε, αξιοποιήσαμε και καλλωπίσαμε εξωτερικά τον αύλειο χώρο. 

 • Ολοκληρώσαμε την κατασκευή του ορόφου στο Β΄ ΚΑΠΗ για πολιτιστικές δραστηριότητες.

 • Ενισχύουμε κάθε χρόνο οικονομικά όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Προχωρήσαμε στη δημιουργία αθλητικών υποδομών, με σκοπό την ανάπτυξη του μαζικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού. Υλοποιήσαμε το πρόγραμμα «Αθλητισμός για όλους» για την άθληση των δημοτών κάθε ηλικίας. Διεξάγουμε αγώνες σε τοπικό, εθνικό και Διεθνές επίπεδο αλλά και πολυποίκιλες αθλητικές συναντήσεις.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Ολοκληρώσαμε την κατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Κατασκευάσαμε ανοιχτό χώρο στίβου με εννέα διαδρόμους με υπερσύγχρονο ταρτάν. Τοποθετήσαμε στο γήπεδο χλοοτάπητα (φυσικό χόρτο). Κατασκευάσαμε χώρους ιατρείων, γυμναστικής, αποδυτηρίων. 

Κατασκευάσαμε :

Το υπερσύχρονο Κλειστό Προπονητήριο Στίβου «Αναστασία Κελεσίδου». 

Γήπεδα ποδοσφαίρου  «Απόστολος Αστρεινίδης» και «Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης» . 

Γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου και μπάσκετ 5x5, «Βασιλική Μαυρουδάκη» .

Κατασκευή δυο νέων Κλειστών σχολικών γυμναστηρίων στον αύλειο χώρο του μεγαλύτερου σχολικού συγκροτήματος στο τέρμα της οδού Πλαστήρα και το κλειστό σχολικό γυμναστήριο Μαραθώνος-Γ. Γεννηματά. 

Δυο γήπεδα τένις (πάρκο Αγίου Παντελεήμονα) και  επί της οδού Δενδροποτάμου.

Πλήρη ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστήριου Ενόργανης Γυμναστικής «Βασίλειος Τσολακίδης» 

Δυο σύγχρονα υπαίθρια Roller skate park.

Πέντε υπαίθρια γυμναστήρια.

Κατασκευή γηπέδου Beach Volley στην οδό Ελευθερίας.

Ανακαίνιση-συντήρηση των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων στο αθλητικό κέντρο «Θεόδωρος Ριζόπουλος», επί της οδού Κυρίμη στην δημοτική ενότητα Μενεμένης. 

Οικονομική στήριξη και παροχή στέγης σε όλους του αθλητικούς συλλόγους.

Συντηρήσαμε, εξοπλίσαμε και διαμορφώσαμε κατάλληλα και με βάση τις υπάρχουσες ανάγκες και ιδιαιτερότητες όλα τα κλειστά και ανοιχτά Δημοτικά Γυμναστήρια και τους υπόλοιπους δημοτικούς χώρους άθλησης για όλα τα αθλήματα.


ΣΥΝΕΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 

Με ορθολογική οικονομική διαχείριση ξεχρεώσαμε τους πρώην Δήμους Αμπελοκήπων και Μενεμένης, χωρίς δανεισμό, χωρίς κρατική αύξηση των πόρων της αυτοδιοίκησης και εν μέσω μνημονιακών περιοριστικών πολιτικών καταφέραμε να μηδενίσουμε τα χρέη και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό οικονομικά Δήμο. Ακολουθήσαμε σταθερή πολιτική μείωσης των δημοτικών τελών. Είμαστε ο δήμος με τα πιο φθηνά δημοτικά τέλη. Η συνολική μείωση των δημοτικών τελών από το 2011 μέχρι σήμερα ανήλθε σε 37,66% για τις κατοικίες και σε 39,66% για τα καταστήματα στη Μενεμένη και σε 19,66% στους Αμπελόκηπους. Για τους πολύτεκνους, τρίτεκνους, κωφούς, παραπληγικούς, ΑμΕΑ ισχύει η υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών μειωμένη σε ποσοστό 50%. Καμία αύξηση στα Δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας για το έτος 2023 στο Δήμο μας. Στην απόφαση μας αυτή προχωρήσαμε, παρά την μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους  και τις ανατιμήσεις των υλικών, με κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση, την αυξημένη ανεργία και το κόστος ζωής. 

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ο Δήμος μας έχει επενδύσει στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του και των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη, με γνώμονα πάντα την ταχύτερη και χωρίς κόπο εξυπηρέτηση δημοτών και κατοίκων για την εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.  

Υποδομή και Ανάπτυξη

Η διοίκησή μας υλοποιεί ένα φιλόδοξο τεχνικό πρόγραμμα, με προτεραιότητα έργα ουσίας, που η ολοκλήρωσή τους αλλάζει την ζωή των πολιτών. 

Διανοίξεις, διαμορφώσεις και ασφαλτοστρώσεις οδών.

Παρεμβάσεις συντηρήσεων σε πεζοδρόμια, πάρκα, πλατείες, δημοτικά κτίρια και δημόσιους χώρους σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου μας.

Διαμόρφωση οικοπέδων σε δωρεάν υπαίθρια πάρκιγκ. 

Ενίσχυση, βελτίωση  και επέκταση του υπάρχοντος δημοτικού φωτισμού και του εορταστικού διάκοσμου σε όλον τον Δήμο μας. 

Δημιουργία ασφαλών, σύγχρονων και πιστοποιημένων νέων παιδικών χαρών  για αναψυχή και παιχνίδι. 

Νέα παιδική χαρά ΑμΕΑ  κατασκευάσθηκε στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος». 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΠΡΑΣΙΝΟ 

Εφαρμόσαμε μια περιβαλλοντική πολιτική αξιοποίησης κάθε διαθέσιμου χώρου. Δημιουργούμε χώρους πρασίνου στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης.

 • Πραγματοποιήσαμε κλαδεύσεις, λιπάνσεις, έργα συντήρησης και άρδευσης.

 • Αποξηλώσαμε δένδρα και φυτεύσαμε νέα.

 • Δημιουργήσαμε νέο μεγάλο πνεύμονα πρασίνου με δενδροφυτέυσεις στο χώρο του πρ. Στρατοπέδου «Μ.Αλέξανδρος».

 •  Διοργανώσαμε διαδημοτική ποδηλατοβόλτα στη Δυτική Θεσσαλονίκη με σκοπό την ανάδειξη περιβαλλοντικών μηνυμάτων και τη χρήση του ποδηλάτου ως οικολογικό μέσο μεταφοράς. 

KAΘAΡIOTHTA – ANAKΥΚΛΩΣΗ 

Ο εκσυγχρονισμός, η ανανέωση και η συντήρηση του εξοπλισμού και των μέσων καθαριότητας ήταν βασικά «όπλα»  στον καθημερινό μας αγώνα για μια καθαρή Πόλη.

Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε ένα ευρύτερο πρόγραμμα καθαριότητας και ανακύκλωσης.

Εφαρμόσαμε κανονισμό καθαριότητας και περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων.

 • Αντικατάσταστησαμε  ρυπογόνα οχήματα με δεκαεννέα (19) νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας οχήματα στο Δήμο μας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων. 

Αποκτήσαμε ηλεκτροκίνητα οχήματα. 

Καθαρίσαμε παρατημένα οικόπεδα, κατεδαφίσαμε χρόνια εγκαταλελειμμένα ακίνητα.

Με τακτικό και ετήσιο, καθαρισμό των ρεμάτων στα όρια του δήμου μας, θωρακίσαμε αντιπλημμυρικά την πόλη μας.

 • Πραγματοποιήσαμε και συνεχίζουμε καμπάνιες ενημέρωσης για το διαχωρισμό των οικιακών απορριμμάτων.

 • O Δήμος μας με στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης και για μια πιο καθαρή και φιλική πόλη προς τους πολίτες έθεσε σε λειτουργία, τη διαδικτυακή πλατφόρμα για την επιβράβευση της ανακύκλωσης Followgreen. 

Όνειρα δεκαετιών έγιναν πραγματικότητα

Δεν επιτρέψαμε ως διοίκηση να χαθεί ούτε πιθαμή γης. Οικόπεδα δεσμευμένα 20 έως και 36 χρόνια, που κινδύνευαν να χαθούν περιήλθαν στην ιδιοκτησία του Δήμου. Αυξήσαμε την περιουσία του Δήμου μας: Με την απόκτηση όλων των ελεύθερων χώρων και οικοπέδων κατασκευάσαμε νέα υπερσύγχρονα διδακτήρια. Αυξήσαμε την περιουσία του Δήμου μας: Παραχώρηση 161 στρεμμάτων από το πρώην Στρατόπεδο «Μ. Αλέξανδρος», του οικοπέδου Δασαρχείου, δίπλα στο πρώην ΙΚΑ Ελευθερίας όπου κατασκευάσαμε το 12ο Νηπιαγωγείο καθώς και τον πεζόδρομο Διγενή. Απόκτηση 90 στρεμμάτων απέναντι από το εργοτάξιο του Μετρό στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου, του οικοδομικού τετράγωνου Ακριτών – Πατρ. Γρηγορίου Ε΄ - Ευριπίδου στους Αμπελόκηπους -πρώην ΑΝΚΟ, του κλειστού Γυμναστήριου ΕΑΚ «Μέγας Αλέξανδρος» και του γηπέδου ποδοσφαίρου «Απόστολος Αστρεινίδης». 

 • Διάσωση, αγορά και απόκτηση όλων των ελεύθερων χώρων και οικοπέδων. Με την απόκτησή τους κατασκευάσαμε νέα υπερσύγχρονα διδακτήρια (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε όλο το Δήμο. 

 • Δασαρχείο (οικόπεδο δίπλα στο πρώην ΙΚΑ Ελευθερίας): Κατασκευή του 12ου Νηπιαγωγείου και διάνοιξη πεζόδρομου Διγενή. 

 • Παραχώρηση στο Δήμο 161.000 τ.μ. από το πρώην Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος». Συντήρηση των κτηρίων του που ήδη φιλοξενούν κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας (Κοινωνικό παντοπωλείο και Φαρμακείο). Περαιτέρω αξιοποίησή του για χρήσεις κοινής ωφέλειας (πολιτισμός, αθλητισμός, αναψυχή, πράσινο), σύμφωνα με το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιό. Δημιουργία πάρκου για τον πολιτισμό της Διατροφής και κατασκευή Μεγάλου Κολυμβητικού Κέντρου.

 • Παραχωρήσεις ακινήτων στο Δήμο μας. 

(α) Έκταση 9.700 τ.μ. (28ης Οκτωβρίου και Τζων Κέννεντυ, Αμπελόκηποι), στην οποία λειτουργούν το κλειστό γυμναστήριο  ΕΑΚ «Μέγας Αλέξανδρος» και το γήπεδο ποδοσφαίρου «Απόστολος Αστρεινίδης».

(β) Έκταση συνολικού εμβαδού 88.811 τ.μ., που βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Καλοχωρίου, στην Κοινότητα Μενεμένης, με σκοπό την αξιοποίηση της παραχωρούμενης έκτασης από το Δήμο για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου.  

Επισημαίνουμε ότι τα ανωτέρω ακίνητα περιλαμβάνονταν αρχικά στις λίστες των ακινήτων που είχαν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο. Ύστερα από διαμαρτυρίες μας, εξαιρέθηκαν κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για τις παραχωρήσεις τους. 

(γ) Παραχώρηση του οικοδομικού τετράγωνου Ακριτών – Πατρ. Γρηγορίου Ε΄ - Ευριπίδου στους Αμπελόκηπους, πρώην ΑΝΚΟ.

Οι Διεκδικήσεις μας έγιναν έργα

 • Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της υπόγειας οδού  Μενεμένης και πεζοδιάβαση καθώς και ο Κόμβος Κ-16 και ανισόπεδοι κόμβοι στη Δυτική Περιφερειακή οδό. Οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις μας ήταν αποτελεσματικές. Λύθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

 • Δυτικό Θαλάσσιο Μέτωπο. Αναδείξαμε το πρόβλημα. Με την συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου μας του Δήμου Δέλτα και του Α.Π.Θ. πετύχαμε την δημοπράτηση μελετών και πραγματοποιούνται πλέον έργα εξυγίανσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

 • Δωρεάν συντήρηση όλων των εργατικών κατοικιών στο δήμο μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων.

 • Αστική ανάπλαση και Αναβάθμιση Ζώνης Πρασίνου της περιοχής Εργατικών. 

 • Αντικατάσταση αγωγών δικτύου ύδρευσης – αποχέτευσης πολλών χιλιομέτρων σε όλο το Δήμο.

 • Δρομολογήσαμε ήδη την κατασκευή του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις στο οικόπεδο της οδού Μοναστηρίου.

 • Ανάπλαση, αναβάθμιση ζώνης πρασίνου, άθλησης και αναψυχής κατά μήκος της Λεωφόρου Δενδροποτάμου.

 • Ξεκινάει η κατασκευή νέας, σύγχρονης, πεζογέφυρας με ανελκυστήρες και δυνατότητα χρήσης και από ΑμΕΑ. σε αντικατάσταση της παλιάς επικίνδυνης μεταλλικής που βρίσκεται επί της οδούς λεωφόρου Καλλιθέας και Γεννηματά. 

 •  Αποκτήσαμε καινούργιο λεωφορείο 50 θέσεων με μία θέση για ΑΜεΑ), δυο ηλεκτροκίνητα-επιβατικά αυτοκίνητα μεταφοράς προσωπικού και ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό, μέσω ΕΣΠΑ και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του δήμου. 

 • Νέος δίδυμος διατομής 2Φ900 χιλιοστών στην περιοχή του κόμβου Κ16 (είσοδος Θεσσαλονίκης). Αυτός ο αγωγός συνδέει τις χαμηλές περιοχές με τον μεγάλο Κεντρικό Αγωγό Αποχέτευσης έτσι δεν φεύγουν λύματα στο Ρέμα Δενδροποτάμου και αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων. 

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο υλοποίησης προγράμματος μελετών και έργων, συνολικού  προϋπολογισμού 92 εκ. ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων και μελετών που υλοποιήθηκε ποτέ στο Δήμο μας. 

 • Αναπλάσεις που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην κοινωνική, αναπτυξιακή, λειτουργική, αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμισή του τοπικού αστικού ιστού.

 •  Κατασκευή μεγάλου Κολυμβητικού Συγκροτήματος: Ύστερα από αγώνες δεκαετιών, ένα έργο πνοής για το Δήμο μας παίρνει σάρκα και οστά. Το νέο κολυμβητήριο στο πρώην στρατόπεδο "Μέγας Αλέξανδρος" θα είναι η πρώτη μεγάλη και σημαντική παρέμβαση της Ελληνικής πολιτείας στις αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης μετά από 50 χρόνια και η κατασκευή αυτού του υπερτοπικής σημασίας κολυμβητικού συγκροτήματος θα εξυπηρετεί, για τα αθλήματα του υγρού στίβου, όχι μόνο τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας. Θα είναι το μοναδικό πλήρες και λειτουργικό κολυμβητικό συγκρότημα της πόλης στο οποίο θα μπορούν να διεξαχθούν διεθνείς αγώνες.

Με γνώμονα το καλό του τόπου και με μοναδικό κίνητρο την επιθυμία προσφοράς, πoρευθήκαμε και συνεχίζουμε να πορευόμαστε πετυχαίνοντας τους στόχους μας σε όλους τους τομείς της δημοτικής μας δράσης. Με όπλα μας την εργατικότητα, την αλήθεια, το ήθος, το θάρρος και συμμάχους όλους εσάς συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση να υπηρετήσουμε την πόλη μας, τον Δήμο μας, το κοινό μας σπίτι, το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.  Σας ευχαριστούμε.

Κύριες και Κύριοι, τώρα ακολουθεί η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου μας. Του ψηφοδελτίου της επιτυχίας στις επόμενες δημοτικές εκλογές την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Περιλαμβάνει αξιόλογους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών και από τα δύο φύλα. Εργάτες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες,  συνταξιούχοι, επιστήμονες, οικονομολόγοι, λογιστές, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, φοιτητές. Με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και έμβλημα μας ένα λευκό περιστέρι που πετάει υψηλά και συμβολίζει το πνεύμα, την ειρήνη, τη συμφιλίωση. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε, πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο ψηλά». 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

1

Αβραμίδης

Κυριάκος (Παπαγιός)

Συνταξιούχος λογιστής

2

Αβραμίδης

Μωυσής

Πολιτικός Μηχανικός

3

Αϊβαλιώτης

Νικόλαος

Πολιτικός Μηχανικός

4

Αμανατίδης

Αριστείδης

Τεχνικός Επιθεωρητής αμαξοστοιχιών

5

Αποστολίδου

Μαρία

Φοροτεχνικός

6

Αρζουμανιάν

Σβετλάνα Φωτεινή

Λογίστρια

7

Αρπατζάνη-Τσομπάνογλου

Μαρία

Φάρμακοϋπάλληλος

8

Βαγγελάκη-Χάρμπαλη

Ιωάννα (Γιάννα)

Ιδιωτική υπάλληλος

9

Γενναίου

Ιωάννα

Τεχνικός συστημάτων υπολογιστών

10

Γκαγκαρίδου

Ελένη

Φιλόλογος

11

Γκέντζος

Αλέξανδρος

Ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης

12

Γρούγιος

Ηλίας

Συνταξιούχος ΕΛΤΑ

13

Γυμνόπουλος

Κοσμάς

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός -π.διευθυντής 12ου Δημ.Σχολ.Αμπ/πων

14

Δεληγεωργούδης

Ιωάννης

Ελεύθερος επαγγελματίας

15

Δεληγιάννη

Ελπινίκη (Νίκη)

οικιακά

16

Δελής

Ανδρέας

Αρχιτέκτων-μηχανικός

17

Ευθυμιάδου

Ραφαηλία Κυριακή 

Ιδιωτική υπάλληλος

18

Ζαντοπούλου

Δέσποινα

Λογίστρια

19

Ζυγανιτίδης

Απόστολος

Ιδιοκτήτης Εταιρείας Μηχανολογικών  Εφαρμογών

20

Ηλιόπουλος

Νικόλαος

Ελεύθερος επαγγελματίας

21

Ιακωβίδου

Δέσποινα

Ιδιωτική υπάλληλος

22

Ιωακειμίδης

Κωνσταντίνος

Ηλεκτρολόγος 

23

Ιωαννίδης

Εμμανουήλ

Καθηγητής φυσικής αγωγής

24

Καζαντζίδης

Γεώργιος

Λογιστής

25

Καλαμποκάς 

Ιωάννης

Δημόσιος υπάλληλος

26

Καλτσάς

Χρήστος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

27

Καραμπέρας

Κωνσταντίνος

Ηλεκτρολόγος μηχανολόγος

28

Καρράς

Ευστράτιος

Αξιωματικός ε.α. 

29

Κατζικάς

Γεώργιος

Καθηγητής φυσικής αγωγής

30

Κατριαδάκης

Ιωάννης

Ιδιωτικός Υπάλληλος

31

Κεραμιδά

Σουλτάνα (Τάνια)

Έμπορος 

32

Κεσόγλου

Παύλος

Δικηγόρος

33

Κλάδου

Αθηνά

Φιλόλογος

34

Κόπτη

Ελένη

Ελεύθερη επαγγελματίας

35

Κουσενίδης

Αλέξανδρος

Μηχανολόγος-Μηχανικός

36

Κουσίδης 

Γεώργιος

Συνταξιούχος Αστυνόμος Α'

37

Κωνσταντίνου

Κυριάκος (Κούλης)

Ελεύθερος επαγγελματίας

38

Λαζαρίδης

Αμβρόσιος (Σάκης)

Ελεύθερος επαγγελματίας

39

Λεμονίδου

Παρασκευή (Βούλα)

Σχεδιάστρια

40

Μαγδαλιανίδου

Αλεξάνδρα

Ιδιωτική υπάλληλος

41

Μαθιουδάκη

Δήμητρα

Κτηνίατρος


42

Μανωλόπουλος

Βασίλειος

Έμπορος - Παρατηρητής αγώνων ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Σούπερ Λίγκα

43

Μαστορίδης

Θεμιστοκλής

Ελεύθερος επαγγελματίας

44

Μιχαηλίδης

Αλέξανδρος

Μηχανολόγος-Μηχανικός

45

Μουταφίδου

Ελένη

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

46

Μπατιάς

Παναγιώτης

Ελεύθερος επαγγελματίας

47

Μποσνάκη

Ελένη 

Ελεύθερος επαγγελματίας

48

Μύθυμη

Ελένη

Ιδιωτική υπάλληλος

49

Μυλωνάς

Νικόλαος

Ιδιωτική υπάλληλος

50

Ναζλίδου

Ιωάννα (Νανά)

Καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

51

Νάσλα

Πολυξένη (Πόλυ)

Δημοτική υπάλληλος

52

Νικολαΐδου

Ολυμπία

Νοσηλεύτρια

53

Νικολαΐδου

Ειρήνη

Ελεύθερη επαγγελματίας

54

Ξανθόπουλος

Πέτρος

Απόστρατος στρατιωτικός- πρ.Αντιπρόεδρος Πυγμαχίας Ελλάδος

55

Ξενιτόπουλος

Παναγιώτης

Ιδιωτικός Υπάλληλος

56

Παληκαρίδου

Αναστασία

Ιδιωτική υπάλληλος

57

Παναγιωτίδης

Γαβριήλ (Βίλης)

Ελεύθερος επαγγελματίας

58

Πάντσης

Θωμάς

Λογιστής - ιδιωτικός υπάλληλος

59

Παπαδήμας

Αναστάσιος

Συνταξιούχος Γυναικολόγος Μαιευτήρας Χειρουργός

60

Πασχάλης

Ανδρέας

Δικηγόρος

61

Πασχούδη

Λουκία

Συνταξιούχος δικαστική υπάλληλος

62

Παυλακούδης

Δημήτριος

Φιλόλογος-ιδιοκτήτης φροντιστηρίου

63

Πιπερίδου

Λυντία (Λυδία)

Παιδαγωγός-βρεφονηπιοκόμος

64

Πουρσανίδης

Τριαντάφυλλος

Βιοτέχνης

65

Ραλλίδης

Μιχαήλ

Ιδιωτικός Υπάλληλος

66

Ρήγας

Νικόλαος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

67

Σαχπαζίδου

Αναστασία

Ζωγράφος

68

Σεϊτανίδου-Αγαπητού

Γεωργία

Ελεύθερη επαγγελματίας

69

Σεμερτζίδου

Αγγελική

Ιδιωτική Υπάλληλος

70

Σιαγκούρης

Γεώργιος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

71

Σιδηρόπουλος

Θεόδωρος

Διεθνολόγος - ελεύθερος επαγγελματίας

72

Σιδηρόπουλος

Σάββας

Δικηγόρος

73

Σουρουπίδης

Βασίλειος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

74

Σουσλόγλου

Λάζαρος

Δημοτικός Υπάλληλος - φοιτητής Νομικής

75

Σταματάς

Κωνσταντίνος

οδοντίατρος

76

Τεκτονίδης

Ευθύμιος (Μάκης)

Ελεύθερος επαγγελματίας

77

Τερζόπουλος

Άγγελος

Επαγγελματίας οδηγός

78

Τζίκος

Αντώνιος

Συνταξιούχος

79

Τσαπακίδου

Βαρβάρα

Ελεύθερη επαγγελματίας

80

Τσηρίδου

Μαρίνα

Ιδιωτική υπάλληλος

81

Τσιρογιάννης

Εμμανουήλ

Διοικητικός υπάλληλος Πανεπιστημίου Μακεδονίας

82

Τσιτουρίδου

Θεοφανώ (Φανή)

Λογίστρια

83

Φουκίδης

Απόστολος

Επιχειρηματίας

84

Φραντζανά

Αικατερίνη

Δημοτική υπάλληλος

85

Χαλβατζής

Παναγιώτης

Συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος-π. Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου

86

Χαρισοπούλου - Λιοτήρη

Κωνσταντία

Νοσηλεύτρια

87

Χατζηλαζαρίδης

Κωνσταντίνος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

 

 

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

1

Γεννηματά 

Βασιλική

Λογίστρια

2

Ηλιάδης

Κωνσταντίνος

Λογιστής

3

Καλαϊτζίδης

Σαμψών (Άκης)

Ελεύθερος επαγγελματίας

4

Κανάκη

Ελένη

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

5

Καραγιαννίδου

Αναστασία (Νατάσα)

Συνταξιούχος ιδιωτικού τομέα

6

Κεφαλοπούλου

Αικατερίνη

Υπεύθυνη πωλήσεων

7

Κουρούδη

Αθηνά (Νανά)

Ιδιωτική Υπάλληλος

8

Λαμπριανίδης

Ελγκούτζα

Οικονομολόγος- Αθλητής Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας άρσης βαρών

9

Λεωνίδης

Γεώργιος

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

10

Λιακοπούλου

Θεοδώρα

Οικιακά

11

Μαζαράκη

Γεωργία

Ιδιωτική Υπάλληλος

12

Μαργαρίτης

Παράσχος (Πάρης)

Καθηγητής φυσικής αγωγής 

13

Μεζίκης

Κωνσταντίνος

Ασφαλιστικός Σύμβουλος

14

Μητράκας

Ευάγγελος

Καθηγητής φυσικής αγωγής 

15

Μοσχοτόγλου

Παναγιώτης

Yποψήφιος Διδάκτωρ

16

Μπόζος

Ιωακείμ

Συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος

17

Μπουζαλάκος

Παναγιώτης

Ιδιωτικός υπάλληλος

18

Μπουντούρη

Ουρανία

Υπάλληλος Ο.Π.Α.Π. 

19

Νάτσης

Χρήστος

Ιδιωτικός υπάλληλος

20

Νικητοπούλου

Κυριακή (Κορίνα)

Ελεύθερη επαγγελματίας

21

Ονταμπάσογλου

Γεωργία

Διαιτολόγος - διατροφολόγος

22

Παπανικολάου

Στέργιος

Ασφαλιστικός πράκτορας

23

Πατμαζόγλου-Κοκορογιάννη

Ευγενία

Συνταξιούχος ιδιωτικού τομέα

24

Ρατσιάτου-Τσάνταλη

Ευανθία 

Συνταξιούχος μεσίτρια

25

Ρουμπιδάκη

Ελισσάβετ

Εκπαιδευτικός Ειδικής αγωγής

26

Σιταρίδου

Παναγιώτα

Ιδιωτική Υπάλληλος

27

Τσακίρης

Ιωάννης

Διευθυντής Πωλήσεων

28

Χαλκίδης

Ιωάννης

Υπάλληλος Κεντρικής Υπηρεσίας Ε.Κ.Α.Β.

 

 

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

1

Αντάρης

Αθανάσιος

Υπάλληλος ΕΛΠΕ

2

Ασλανίδης

Δημήτριος

Υπάλληλος Υπουργείου Παιδείας

3

Βάβουρας

Κυριάκος

Δημόσιος υπάλληλος

4

Βεργής

Νικόλαος

Συνταξιούχος εκτελωνιστής

5

Δραγάτση

Μαρία

Ιδιωτική Υπάλληλος

6

Ευαγγέλου

Σμαρώ (Σμαράγδα)

Ελεύθερη επαγγελματίας

7

Ιακωβάκη

Ουρανία (Ράνια)

Ιδιωτική Υπάλληλος

8

Ιωαννίδης

Γεώργιος

Ιδιωτική Υπάλληλος

9

Καλογιάννη

Αναστασία

Υπάλληλος γραφείου

10

Καραφυλλίδης

Στέφανος

Λογιστής

11

Κεφαλά

Ευτυχία

ιδιωτική υπάλληλος

12

Κουκουβίνου

Ελπίδα

Δημοτική υπάλληλος

13

Λαγογιάννη

Χρυσάνθη (Γιαννιού)

Ιδιωτική Υπάλληλος

14

Λογοθέτης

Αριστοτέλης (Άρης)

Δημόσιος υπάλληλος

15

Μεταξάκης 

Γεώργιος

Ελεύθερος Επαγγελματίας

16

Μιχαηλίδου

Ευαγγελία

Νοσηλεύτρια

17

Μύθυμης

Ευάγγελος

Συνταξιούχος Ο.Σ.Ε. 

18

Σαγκούρη

Ραφαήλα

Ιδιοκτήτρια καταστήματος εστίασης 

19

Σαμαρά

Σοφία

Σχολική τροχονόμος

20

Σάσσου

Σοφία

Ιδιωτική Υπάλληλος

21

Σισμανίδης

Παύλος

Συνταξιούχος ελεύθερος επαγγελματίας

22

Σωτηριάδης

Σεργκέι

Οικοδόμος

23

Τζιτζιλόγλου

Ευτυχία (Έφη)

Έμπορος

24

Τριανταφύλλου

Αθηνά

Διαπολιτισμική διαμεσολαβήτρια

25

Τσακίρης

Γεώργιος

Μάγειρας

26

Τσαμουρτζόγλου

Άνθιμος

Έμπορος

27

Τσανίδης

Μωϋσής

Ιδιωτικός Υπάλληλος