16.9.23

Σκληρό Βίντεο: Ουκρανοί στέλνουν Ρώσους αιχμάλωτους στρατιώτες σε ναρκοπέδιο για να το απενεργοποιήσουν-Απάνθρωπο έγκλημα πολέμου

 

Πηγή ανέφερε στην ρωσική κρατική υπηρεσία ενημέρωσης RIA Novosti πως στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έστειλαν αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες σε ένα ναρκοπέδιο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με σημερινή αναφορά, Ουκρανοί στρατιώτες έστειλαν αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες σε ένα ναρκοπέδιο της ζώνης του πολέμου, σύμφωνα με πηγή της ρωσικής RIA Novosti.

«Το βίντεο (το οποίο δείχνει πώς οι Ρώσοι στρατιώτες στέλνονται στις νάρκες) βρέθηκε σε ένα κινητό τηλέφωνο σε ένα ουκρανικό χαράκωμα. Μέσα σε αυτό, οι Ουκρανοί οδηγούσαν τους άντρες μας, οι οποίοι είχαν αιχμαλωτιστεί, σε ένα ναρκοπέδιο λέγοντάς τους: 'Εάν πάτε εκεί είστε ελεύθεροι» δήλωσε η πηγή δείχνοντας το σχετικό βίντεο.

Το υλικό που παρείχε ο άνθρωπος-πηγή της ρωσικής υπηρεσίας δείχνει μία ομάδα στρατιωτών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να οδηγούν υπό την απειλή όπλου άοπλους Ρώσους στρατιώτες στο πεδίο, λέγοντας «Το πάνε καλά, έφτασαν» κλπ.

Επίσης, σε έναν από τους Ουκρανούς στρατιώτες δεν άρεσε ο τρόπος με τον οποίο περπατούσε ένας από τους Ρώσους αιχμάλωτους και για αυτό άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνσή του. Στο τέλος του εν λόγω βίντεο, συνέβη μία έκρηξη στην κατεύθυνση που βρίσκονταν ένας από τους Ρώσους στρατιώτες.

Πολλές Κατηγορίες Εγκλημάτων Πολέμου Κατά της Ουκρανίας

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται στο διαδίκτυο βίντεο που παρουσιάζει τα βασανιστήρια ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του περασμένου έτους είχε δημοσιευθεί ένα βίντεο που έδειχνε Ουκρανούς στρατιώτες να πυροβολούν στρατιώτες που είχαν παραδοθεί και κείτονταν στο έδαφος. Υλικό έδειχνε να πυροβολούν τους Ρώσους στρατιώτες στα πόδια. 

Επιπρόσθετα, ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό που απελευθερώθηκε μετά από την αιχμαλωσία του στον ουκρανικό στρατό μίλησε για βασανιστικές μεθόδου που εφαρμόστηκαν πάνω τους: κατά την διάρκεια ανάκρισης οι Ουκρανοί έκοβαν δάχτυλα, πυροβολούσαν τα πόδια των Ρώσων, τους χτυπούσαν με ηλεκτροσόκ. 

Η Επιτροπή Έρευνας UNHRC στην Ουκρανία περιέλαβε στην αναφορά της πως Ουκρανοί πράγματι είχαν διαπράξει εγκλήματα πολέμου πυροβολώντας και βασανίζοντας Ρώσους αιχμάλωτους στρατιώτες. Η αποστολή του ΟΗΕ έχει ανακοινώσει 25 υποθέσεις αντιποίνων κατά Ρώσων αιχμαλώτων από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Επίσης, η Ουκρανία δεν καταδίκασε ποτέ τους στρατιώτες της που πυροβόλησαν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου, παρά το γεγονός πως πολλά από αυτά τα εγκλήματα είχαν καταγραφεί. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της εν λόγω επιτροπής του ΟΗΕ, Βόλκερ Τουρκ.

Τέλος, τον Ιούλιο του 2023 η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας ανέφερε πως θα εξετάσει η ίδια τις κατηγορίες απάνθρωπης μεταχείρισης Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου από τον ουκρανικό στρατό.

https://www.pentapostagma.gr/