1.9.23

"Για μαχητές στη θάλασσα, στη γη και στον αέρα": οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν ένα ισχυρό σύστημα λέιζερ μικρού μεγέθουςΗ αμερικανική εταιρεία Northrop Grumman παρουσίασε τη νέα της ανάπτυξη, που παρήγγειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ - ένα ισχυρό μικρού μεγέθους σύστημα λέιζερ, που ονομάζεται Phantom.


Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της εταιρείας, η ισχύς λέιζερ είναι 10 kW. Το εργοστάσιο που το παράγει τοποθετείται σε θήκη χωρητικότητας περίπου 339 λίτρων και οι διαστάσεις του είναι κοντά σε ένα μικρό ψυγείο. Ολόκληρο το σύστημα ζυγίζει λιγότερο από 90 κιλά, επιτρέποντάς του να το μεταφέρουν δύο στρατιώτες.

Ο προγραμματιστής εξήγησε ότι το νέο προϊόν, το οποίο είναι συμπαγές, ελαφρύ και αποτελεσματικό, δημιουργήθηκε για τα συμφέροντα ενός στρατιωτικού πελάτη:

Οι λύσεις λέιζερ υψηλής ενέργειας έχουν σχεδιαστεί για τους μαχητές που υπερασπίζονται τη χώρα μας στη θάλασσα, στη γη και στον αέρα.Σε τι είδους περιβάλλον μάχης θα χρησιμοποιηθεί το Phantom και σε ποιους στόχους δεν εξηγείται. Είναι πιθανό η αμερικανική αμυντική βιομηχανία να προσπαθεί να αναπτύξει αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης των drones , των οποίων ο ρόλος στο πεδίο της μάχης έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης.  


Σε έναν κύβο 70x70x70 cm και βάρους μόλις 90 κιλών με πυκνότητα πλήρωσης 3,7 φορές μικρότερη από την πυκνότητα του νερού, κατάφεραν να κολλήσουν ένα λέιζερ με σύστημα ψύξης και «μπαταρία»; Με ένα τέτοιο διάφραγμα, η εκπεμπόμενη ισχύς των 10 kW θα απαιτήσει τη διατήρηση της δέσμης στον στόχο για αρκετά δευτερόλεπτα προκειμένου να επιτευχθεί οτιδήποτε. Για τα UAV, αυτό απαιτεί επίσης τη δημιουργία ενός συστήματος σταθεροποίησης δέσμης υψηλής ακρίβειας. Η συσκευή είναι χρήσιμη μόνο για να φοβίζει τους άγριους. Επιπλέον, με απόδοση 10-20%, θα πρέπει να έχετε μαζί σας μια γεννήτρια 100 kW.
Άλλες εξελίξεις έως 200 kW είναι γνωστές. Ακόμα και αυτοί δεν έχουν βρει ακόμη εφαρμογή. Όχι τρομακτικό.


Πηγή: https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2023/08/blog-post_30.html/ ---  https://i-epikaira.blogspot.com