15.9.23

Οπλισμένοι κοιμώμενοι πυρήνες ανά την επικράτεια... έτοιμοι να αναλάβουν δράση


Μανώλης Κοττάκης 
ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ –διαρκεί ακόμη– γινόμαστε αποδέκτες συγκεκριμένων πληροφοριών για την παράνομη είσοδο προβοκατόρων από τα βόρεια σύνορα της χώρας, και ειδικότερα από τον Έβρο.
Όλο το καλοκαίρι μας φθάνουν πληροφορίες για προβοκάτορες μεταμφιεσμένους σε παράνομους μετανάστες, οι οποίοι εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος, έχοντας στην κατοχή τους πλαστά συριακά διαβατήρια ή γνήσια αλβανικά διαβατήρια. Όλο το καλοκαίρι μας φθάνουν πληροφορίες για λαθραία είσοδο παράνομου οπλισμού από την Θεσπρωτία, την Κρήτη, την Θράκη, και αλλού, κυρίως μέσω παραλιακών οδών.
Δεν τις γράψαμε όμως, γιατί δεν μπορούσαμε να τις επιβεβαιώσουμε, και γιατί όλα όσα τις συνόδευαν ως σενάρια ήταν εφιαλτικά. Αλλά δυστυχώς, πολλά από αυτά, συνέβησαν. Τώρα που μαθαίνουμε ότι συλλαμβάνονται στην πατρίδα μας Τούρκοι «κακοποιοί» με πλαστές πορτογαλικές ταυτότητες ή γίνεται «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» με θύματα Τούρκους τους οποίους οι αρχές «πέρασαν» στην αρχή για …Αλβανούς (ίσως λόγω των διαβατηρίων που είχαν στην κατοχή τους), νομίζω μπορούμε να γράψουμε και να επαναλάβουμε το συμπέρασμα που μοιραστήκαμε μαζί σας σε κάποια έκδοση της Κυριακής, χωρίς να γίνουμε τότε συγκεκριμένοι. Η Ελλάς αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα εσωτερικής ασφαλείας, και αυτό πρέπει να το ομολογήσει τάχιστα στον εαυτό της.
Οι Τούρκοι που αλληλοεξοντώθηκαν στην Λούτσα με βαρύ οπλισμό, μπήκαν στην πατρίδα μας το καλοκαίρι από το Διδυμότειχο. Ίνα επιβεβαιωθή η θεωρία, ότι οι φωτιές δεν μπήκαν εκεί μόνο για να επαναχαραχθούν τα δρομολόγια των παράνομων μεταναστών αλλά και για να παρεισφρέουν σταθερά στις τάξεις τους/μας αποσταθεροποιητικά στοιχεία. Ο Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τέσσερεις σφαίρες στην κατοχή του θα ταξίδευε για την πολύπαθη Μυτιλήνη. Για το Βόρειο Αιγαίο. Όχι για αλλού. Τα σύνορα έχουν υποχωρήσει προ πολλού, όπως γράψαμε την Κυριακή, όταν αποκαλύψαμε ότι οι ροές παρανόμων μεταναστών προς την Ελλάδα έχουν τετραπλασιαστεί.
Και ας μας απάντησε με τον τρόπο του ο κύριος Πρωθυπουργός από τον Έβρο ότι τα σύνορα επί των ημερών του προστατεύονται. «Προστατεύονταν», ναί, αλλά όχι προστατεύονται. Και ας έδωσαν λάθος αριθμούς για τον αριθμό των μεταναστών οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Θράκη προ δεκαημέρου. Το επαναλαμβάνουμε: Ο φράκτης αχρηστεύτηκε, τα σύνορα υποχωρούν. Τα αποτελέσματα αυτής της νέας κατάστασης τα ανακαλύπτουμε σιγά-σιγά, βαθιά μέσα στο έδαφός μας. Στο Λεκανοπέδιο.
Στην Λούτσα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα ανακαλύπτουμε στα νότια σύνορά μας. Προχθές την ώρα της κηδείας του 36χρονου στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, τον οποίον άθλιοι Έλληνες πέταξαν στην θάλασσα από τον καταπέλτη του Blue Horizon, λίγο νοτιότερα, στον ίδιο νομό, ανοικτά της Ιεράπετρας, Έλληνες (Λιμενικοί) έσωζαν από την μανιασμένη θάλασσα σαράντα παράνομους μετανάστες.
Ποιος ξέρει τι «φρούτα» θα κρύβονταν μεταξύ αυτών. Όπως έχει πλέον αποδειχθεί, εμείς από αυτόν εδώ τον προμαχώνα του Τύπου δεν βιαζόμαστε για να μεταδώσουμε αμέσως τις πρώτες εκδοχές που μας «σερβίρουν», ότι βρίσκονται πίσω από ένα περίεργο περιστατικό και ειδικώς τα παραπλανητικά τσιτάτα της ΕΛ.ΑΣ., η οποία βαπτίζει συστηματικά «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» κάθε σοβαρή υπόθεση. Περιμένουμε να έχουμε όσο πιο πολλά δεδομένα στην διάθεσή μας. Ευχόμαστε να μην κυκλοφορούν στην Αθήνα ειδικώτερα και στην Ελλάδα άλλοι πολλοί με πλαστά διαβατήρια και πλαστές ταυτότητες τρίτων χωρών. Διότι αν κυκλοφορούν, έστω και υπό μορφή κοιμώμενων πυρήνων, θα ζήσουμε πάλι Δεκέμβριο του 2008. Δεν θα γνωρίζουμε από που μας έρχεται.
Υ.Γ.: Το γεγονός ότι οι έξι Τούρκοι κακοποιοί ανήκουν στην ομάδα του αρχιμαφιόζου Μπογιούν (σύμφωνα με την «Μιλλιέτ»), περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Η αποσταθεροποίηση χωρών ανατίθεται συνήθως σε άτομα που αν εντοπισθούν, είναι αδύνατη η σύνδεσή τους με τον αρχικό εντολέα. Διότι μεταξύ εκείνων και του εντολέα παρεμβάλλονται άγνωστοι τρίτοι.

Πηγή: estianews.gr