20.9.23

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη συκοφαντία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για εμπορία ανθρώπων


«Σφοδρή αντίδραση από την Άγκυρα στο ρεπορτάζ για το σκάνδαλο των ΗΠΑ», γράφει η Sabah
Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σκληρά στο τμήμα της Έκθεσης για την Τουρκία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την εμπορία ανθρώπων για το 2023, γράφουν τα τουρκικά media.
Σε επικαιροποίηση που έγινε στην έκθεση, στο πλαίσιο του «Νόμου για την αποτροπή της χρήσης παιδιών στρατιωτών», η Τουρκία συμπεριλήφθηκε στη λίστα των χωρών που χρησιμοποιούν παιδιά στρατιώτες.
Στη δήλωση αναφέρθηκε ότι είναι λυπηρό που οι σημαντικές προσπάθειες για την πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων αγνοήθηκαν.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Τουρκία κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να αποτρέψει το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων, να τιμωρήσει τους εγκληματίες και να προστατεύσει τα θύματα του εγκλήματος και είπε: «Απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς που αποδίδονται στη χώρα μας σχετικά με τη στρατολόγηση παιδιών».
«Ο επικεφαλής σύμβουλος του Προέδρου, Πρέσβης Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, αντέδρασε στη συμπερίληψη της Τουρκίας στον κατάλογο των χωρών που χρησιμοποιούν παιδιά στρατιώτες στην Έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για το 2023 για την εμπορία ανθρώπων», γράφει η Γενί Ακίτ.
«Οι ΗΠΑ, που παρέχουν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG, η οποία στρατολογεί βίαια παιδιά σε τρομοκρατικές ενέργειες στη Συρία και το Ιράκ, θα περίμενε κανείς να αντιμετωπίσει αυτήν την πραγματικότητα πριν κάνει μια τέτοια συκοφάντηση κατά της Τουρκίας.
» Αυτή η κατάσταση είναι η βάση στην οποία οι αρχές των ΗΠΑ βασίζουν τις αποφάσεις τους. Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την αντικειμενικότητα των πηγών πληροφοριών. Θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση σε αυτή τη συκοφαντία, η οποία είναι ασυμβίβαστη με το πνεύμα της συμμαχίας», καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.


The Hellenic Information Team