13.9.23

Μοίρασαν 58 δισ. χωρίς να φτιάξουν υποδομές και ο «λογαριασμός» ήρθε στη Θεσσαλία! Σ.Σουρμελίδης

 


Ο λογαριασμός για την εμμονή στο «λιγότερο κράτος» ,ήρθε ξανά και αυτή τη φορά είναι ακόμη πιο «φουσκωμένος»…Η καταστροφή στη Θεσσαλία είναι τεράστια κι έχει αντίκτυπο σε όλη τη χώρα. Ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, περιουσίες καταστράφηκαν όπως και ένα πολύ μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής…

Το κράτος αποδείχτηκε ανίκανο να προστατεύσει και τους ανθρώπους ,και τις περιουσίες τους και την οικονομία της χώρας.

Ο δημοσιογράφος Σπύρος Σουρμελίδης διευθυντής της εφημερίδας Κυριακάτικη Kontra και εκ των παρουσιαστών της εκπομπής Επί του Πιεστηρίου στο Kontra Channel αναλύει πως έχει η κατάσταση. Είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Τα τεράστια προβλήματα για τον πληθυσμό που έχει πληγεί μόλις αρχίζουν και οι αποζημιώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι αμφίβολο ότι θα έχουν αποτέλεσμα. Ο Σπ. Σουρμελίδης υπενθυμίζει ότι από την καταστροφή του ΙΑΝΟΥ οι πληγέντες έχουν εισπράξει μόλις το 20%.

«Τα αντιπλημμυρικά έσωσαν τις πόλεις και έπνιξαν τα χωριά» , λέει μεταφέροντας όσα οι πληγέντες φωνάζουν εδώ και μέρες.

«Πρέπει όλοι να ξανασκεφτούν όλοι την πολιτική για όλο και λιγότερο κράτος», επισημαίνει ο Σπ. Σουρμελίδης. «Ο καθένας έρχεται να κυβερνήσει με τις εμμονές του. Είχαμε πράγματι ένα μεγάλο κράτος, ήρθαν τα μνημόνια το μίκρυναν και το 2019 ήρθε ο κ.Μητσοτάκης και ξαναμοίρασε την τράπουλα. Μόνο που δεν έκανε τίποτα απ ΄ όσα έλεγε…Μείναμε στα απωθημένα», λέει.

«Μοιράστηκαν 58 δις, τέσσερις Ολυμπιάδες δηλαδή. Πόσα απ΄  αυτά τα χρήματα πήγαν σε υποδομές», ρωτά .

Με το Σπύρο Σουρμελίδη συζητάμε και το μεγάλο θέμα των ελληνοτουρκικών που τρέχει με ταχύτητα. Τι ακολουθεί μετά από την συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν;

https://www.militaire.gr/

_____________________

(Αναρτήθηκε από το Στρατηγό κ Αθαν. Καραντζίκο)