17.9.23

Πηγές του ΥΠΕΘΑ επιβεβαιώνουν ότι 4 Έλληνες στρατιωτικοί είναι νεκροί!






 Πηγές του ΥΠΕΘΑ επιβεβαιώνουν ότι 4 Έλληνες στρατιωτικοί είναι νεκροί στη Λιβύη, μετά από τροχαίο! Υπάρχουν ακόμη 7 τραυματίες που μεταφέρονται στην Ελλάδα.

 Να υπενθυμίσουμε ότι το ΓΕΕΘΑ λίγα λεπτά μετά από τη δημοσίευση τη είδησης, έσπευσε να ανακοινώσει ότι υπάρχουν ελαφρά τραυματίες. 

Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας της Λιβύης και μια σειρά μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν εδώ και ώρες ότι υπάρχουν 4 νεκροί, το ΓΕΕΘΑ δεν έχει βγει να πει το παραμικρό.


Ουσιαστικά, πρόκειται για 10 άτομα combat medics μέλη της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλε η Ελλάδα με C- 130 στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο που μετέφερε τους 10 στρατιωτικούς γιατρούς ενεπλάκη σε ατύχημα. Αγροτικό αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι «Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα. Σε συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της»..

Λιβύη - ΓΕΕΘΑ - Ανθρωπιστική βοήθεια



Το μεταγωγικό C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο El Beida la Abraq της πόλης Bayda, στην Ανατολική Λιβύη.

Στην αποστολή των ΕΔ στην Λιβύη, συμμετέχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ), καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε να παρέχει Α΄ Βοήθειες και υγειονομική κάλυψη Πεδίου Μάχης και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Λιβύη - τροχαίο - Έλληνες στρατιωτικοί

Επιπλέον του προαναφερόμενου προσωπικού το οποίο πρόκειται να παρέχει την απαιτούμενη υγειονομική υποστήριξη καθόλη την διάρκεια της αποστολής, η συνδρομή των ΕΔ συνίσταται και στην διάθεση 2 τόνων εφοδίων και ειδών πρώτης ανάγκης, και 1 τόνου φαρμακευτικού υλικού. Την διαδικασία αναχώρησης της αποστολής επέβλεψε ο Διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος
 Χούπης.