6.9.23

Φρίκη στον Πειραιά: Πέταξαν τον 36χρονο στη θάλασσα ενώ είχε εισιτήριο - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει το πλήρωμα (του ΑΙΣΧΟΥΣ)!

 


Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν το μεσημέρι της Τετάρτης οι τέσσερις συλληφθέντες για τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, θα οδηγηθούν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon μετά το θάνατο ενός 36χρονου επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 36χρονος είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση που έγινε από τα μεγάφωνα του Blue Orizon λίγο αφότου μέλη του πληρώματος έσπρωξαν στον θάνατο 36χρονο, που επιχειρούσε να ανέβει στο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο 36χρονος άνδρας επιχείρησε να επιβιβαστεί στο πλοίο, την ώρα που αναχωρούσε από τον Πειραιά, όταν μέλος του προσωπικού τον απώθησε και τον έριξε στο νερό, με αποτέλεσμα να παγιδευτεί στο δίνη της προπέλας και να πνιγεί.

Ο εργαζόμενος, σύμφωνα με μαρτυρίες από το σημείο, δεν επιχείρησε να βοηθήσει τον άνδρα, αλλά αντίθετα ζήτησε να φύγει το πλοίο.

Αμέσως μετά τον απόπλου, ακούστηκε από τα μεγάφωνα ένα μήνυμα, που ενημέρωνε τους επιβάτες ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε «περιστατικό» στο λιμάνι του Πειραιά. «Περιστατικό» χαρακτηρίστηκε η δολοφονία ενός ανθρώπου, ο οποίος είχε εισιτήριο για να ταξιδέψει στην Κρήτη.

Μάλιστα, αναφέρθηκε πως «το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν».

«Ενημερώνουμε τους κύριους επιβάτες πως η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση» ανέφερε αναλυτικά το μήνυμα.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερα μέλη του προσωπικού, μεταξύ αυτών ο πλοίαρχος και ο αξιωματικός καταστρώματος. Όλοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού.


Συγκεκριμένα, μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού βρισκόταν στο πλοίο «Έλυρος» στον Πειραιά σε κοντινή απόσταση από το «Blue Horizon». 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η ίδια αναφέρει ότι βγήκε στο κατάστρωμα του πλοίου να κάνει ένα τσιγάρο και βεβαιώνει ότι είδε τα πάντα «από πάρα πολύ κοντά».

«Είδα τρία άτομα, ο ένας ήταν πιο μέσα, και είδα και τον 36χρονο να τον σπρώχνουν. Μου έκανε εντύπωση και λέω τι συμβαίνει. Τον έσπρωξαν τρεις-τέσσερις φορές και ξαφνικά η μπουκαπόρτα ανεβαίνει και ο άνθρωπος πέφτει στη θάλασσα. Όταν άρχισαν τα απόνερα να ηρεμούν, βλέπω τον άνθρωπο και κατάλαβα ότι πέθανε», είπε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «ένας κύριος που ήταν δίπλα μου μας είπε πως άκουσε ότι του λέγανε "όξω ρε!"». 

«Ήταν 15 λεπτά μέσα στη θάλασσα»

Άλλοι μάρτυρες που βρίσκονταν στο σημείο, μιλώντας στην «Καθημερινή» δίνουν την εικόνα της απουσίας του λιμενικού την ώρα του τραγικού συμβάντος.

«Ο κόσμος πάνω φώναζε “ρε παιδιά, τον άνθρωπο!”. Δεν σταμάτησε το καράβι. Δεν θέλησε με τίποτα να κάνει κράτει», λένε μάρτυρες τονίζοντας ότι ο 36χρονος «ήταν ήδη 15 λεπτά μέσα στη θάλασσα, πριν από την ανάσυρση. Μόνο ένα μικρό μέρος του σώματός του διακρινόταν να επιπλέει μπρούμυτα». 

Η μόνη απόπειρα διάσωσης σε αυτό το διάστημα φέρεται να ήταν ένα σωσίβιο που ρίχτηκε από το κοντινό πλοίο «Έλυρος». 

«Δύο λεπτά μέσα στα απόνερα, την ώρα που γκαζώνει το καράβι και βγάζει αφρό πίσω, δεν ζει άνθρωπος. Έχεις τελειώσει, όσο καλός κολυμβητής και αν είσαι. Η δίνη είναι σαν πλυντήριο», ανέφερε άλλος. 

«Τον έσπρωξαν και μετά είπαν φεύγουμε»

Την ίδια στιγμή, επιβάτης του πλοίου «Blue Horizon», μιλώντας στην ΕΡΤ, κατήγγειλε ότι τον 36χρονο «τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο και τα διακριτικά στους ώμους. Ύπαρχος είναι, δεν ξέρω».

«Έκανε δύο-τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο, αλλά τον έσπρωχνε, την ώρα που ξεκίναγε ο καταπέλτης να φεύγει» συμπλήρωσε.

Οι επιβάτες, όπως είπε, φώναζαν «τι κάνεις, τι κάνεις» αλλά αυτό δεν φάνηκε να αποθαρρύνει τον εργαζόμενο.

Όταν τελικώς ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα, ο άνδρας - σύμφωνα με τον μάρτυρα - τον κοίταξε «ψυχρά» και δεν επιχείρησε να τον βοηθήσει, αλλά είπε πως το πλοίο φεύγει.

«Κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο και την ώρα που τον παίρνει η δίνη της προπέλας λες φεύγουμε» σημείωσε, ειδικότερα ο επιβάτης. «Τίποτα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα». 

https://www.news247.gr/

https://www.lifo.gr/now/gr