8.8.23

Η Ελλάδα έστειλε δύο Canadair στην Κύπρο και έμειναν καθηλωμένα λόγω βλάβης!

   Την επομένη φορά, να τα στέλνουμε μέσω...viber ή με email!!!

    ΑΛΕΞ

 Καθηλωμένα είναι τα δύο Canadair που έστειλε η Ελλάδα για να συνδράμουν τις κυπριακές δυνάμεις, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Λεμεσού.

Από το πρωί της Δευτέρας (7/8) επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με της αναζωπυρώσεις, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η γενική εικόνα της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη, ωστόσο παραμένει ο κίνδυνος καθώς τις απογευματινές ώρες αναμένεται να να ενισχυθούν οι άνεμοι.

Όπως αναφέρει το philenews.com η πυρκαγιά ξέσπασε από την Κυριακή το μεσημέρι, συνέπεια αναζωπύρωσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε το Σάββατο στην Άλασσα. Οι πύρινες γλώσσες εξαπλώθηκαν μέσα σε λίγη ώρα και περικύκλωσαν τις κοινότητες Απαισιά, Παραμύθα, Σπιτάλι, Γεράσα, Αψιού και Μαθικολώνη.

Η Ελλάδα έστειλε δύο Canadair για να βοηθήσουν στην μάχη με τις φλόγες, όμως παραμένει άγνωστο αν θα επιχειρήσουν στην περιοχή αφού το ένα από τα δύο αεροσκάφη παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Καθώς επιχειρούν σε δυάδες παραμένουν και τα δύο καθηλωμένα στην στρατιωτική αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο. 

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα, εκτός από τα δύο Canadair, στέλνει στην Κύπρο -επίσης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας- 20 τόνους επιβραδυντικού υγρού.

Την Κύπρο συνδράμει και το Ισραήλ μετά από προσωπικό αίτημα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για άμεση βοήθεια. Η αποστολή περιλαμβάνει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη «Air-Tractor», πλήρωμα τεσσάρων πιλότων, εκπαιδευμένο πλήρωμα εδάφους, εμπειρογνώμονες πυρκαγιάς και εξοπλισμό που περιλαμβάνει περίπου έξι τόνους αντιπυρικών.

https://www.pronews.gr/


(Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη)