26.8.23

Νέο περιστατικό σε τουρκικά ύδατα: Διάσωση μεταναστών από το λιμενικό μας – Αρνήθηκε να τους πάρει η τουρκική ακτοφυλακή (βίντεο)

Ο ανθρωπισμός έχει και αυτός τα όριά του. Στα Τουρκικά χωρικά ύδατα επενέβη το Λιμενικό μας για  διάσωση; Αν οι υποψήφιοι λαθρομετανάστες ήθελαν να αυτοκτονήσουν, αυτό ήταν δικαίωμά τους. Ως πότε θα είμαστε τα κορόιδα εμείς; Με τη λογική αυτή, να πηγαίνει το ΛΣ στα τουρκικά παράλια και να παραλαμβάνει τους προς "μετανάστευση" για να μη διακινδυνεύουν στη θάλασσα με τα φουσκωτά τους.
ΑΛΕΞ
 

Στη θέα του πλοίου, οι επιβαίνοντες έριξαν την εξωλέμβια μηχανή στη θάλασσα και τρύπησαν τη φουσκωτή τους βάρκα, με αποτέλεσμα όλοι τους να βρεθούν στη θάλασσα

Τέλος δεν έχουν τα περιστατικά με μετανάστες στην θάλασα της χώρας μας την στιγμή που το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στις φωτιές που έχουν κατακάψει χιλιάδες στρέμματα και έχουν καταστρέψει περιουσίες.

Χθες, το λιμενικό πραγματοποίησε ακόμα μία επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην θαλάσσια περιοχή της Λέσβου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού, πλοίο που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία  εντόπισε φουσκωτή βάρκα με 24 μετανάστες, η οποία έπλεε ακυβέρνητη εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Στη θέα του πλοίου, οι επιβαίνοντες έριξαν την εξωλέμβια μηχανή στη θάλασσα και τρύπησαν τη φουσκωτή τους βάρκα, με αποτέλεσμα όλοι τους να βρεθούν στη θάλασσα.

Στη συνέχεια μετά από εντολή  του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση περισυλλογής των μεταναστών.

Μάλιστα, παρά το γεγονός πως στο σημείο εμφανίστηκαν σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής, αρνήθηκαν να παραλάβουν τους διασωθέντες!

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι Μυτιλήνης και στη συνέχεια στον χώρο καραντίνας στο Καρά Τεπέ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η φουσκωτή βάρκα βυθίστηκε.

Δείτε βίντεο του λιμενικού από την επιχείρηση διάσωσης:

Δείτε την ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

«Πρωινές ώρες σήμερα, Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία και ενώ έπλεε επί οριογραμμής, εντόπισε πνευστή ακυβέρνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Στη θέα του πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι επιβαίνοντες προέβησαν σε ρίψη του εξωλέμβιου κινητήρα στη θάλασσα, καθώς και στην καταστροφή των αεροθαλάμων της, με αποτέλεσμα όλοι οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα.

Κατόπιν εντολής του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Περιπολικό πλοίο έσπευσε στο σημείο, το πλήρωμα του οποίου περισυνέλεξε με ασφάλεια 24 αλλοδαπούς. Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή εμφανίστηκαν σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής, όπου αρνήθηκαν την παραλαβή των διασωθέντων αλλοδαπών. Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν αρχικά στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε».

https://www.pentapostagma.gr/