2.8.23

Ισραήλ: Δρομολογείται σιδηροδρομική σύνδεση με τη Σαουδική Αραβία


Το Ισραήλ ενεργοποιεί επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου του, κόστους περίπου 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα διασυνδέσει περιφερειακές περιοχές του Τελ Αβίβ και στο μέλλον θα μπορεί να παρέχει σιδηροδρομική σύνδεση με τη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
H ανακοίνωση ακολούθησε την επίσκεψη υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων στη Σαουδική Αραβία την προηγούμενη εβδομάδα, προωθώντας το ενδεχόμενο επίσημου πλαισίου σχέσεων μεταξύ των κρατών.
Πάντως, υψηλόβαθμος βουλευτής στο Ισραήλ δήλωσε ότι η οποιαδήποτε σφυρηλάτηση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία δεν εμφανίζεται να είναι επικείμενη, παρά την πρόβλεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν την προηγούμενη εβδομάδα για το ενδεχόμενο μιας επαναπροσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών στη Μέση Ανατολή.
«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε σχετικά με μια συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά», είπε ο Γιούλι Εντελστάιν που ηγείται στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων και Άμυνας στην Κνεσέτ, ενώ είναι υψηλόβαθμο μέλος του Κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Πηγή: ΑΠΕ / Reuters ertnews.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com