9.8.23

Κατέρρευσε οροφή στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα !!! (Φωτογραφίες)

Αυτή είναι  αίθουσα τάξης στο Δημοτικό σχολείο Βαρνάβα...


Σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες από το Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα όπου κατέρρευσε ολόκληρη η οροφή στην αίθουσα της έκτης τάξης.!

 Τη ζημιά διαπίστωσε, χθες, η διευθύντρια του σχολείου, ενώ ενημερώθηκε άμεσα και ο Δήμος Μαραθώνα στην ευθύνη του οποίου βρίσκεται το σχολείο.

 «Στα πλαίσια του έργου που εκτελείται για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα, σημειώθηκε πτώση ψευδοροφής σε μια αίθουσα.

 Αμεσα οι τεχνικές μας υπηρεσίες μαζί με τον ανάδοχο ξεκίνησαν ενδελεχή έλεγχο όλων των κατασκευών του έργου, για να εξασφαλιστεί η καταλληλότητα και ασφάλεια των εγκαταστάσεων πριν τη νέα σχολική χρονιά. Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για τα σχολεία των παιδιών μας και θα προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες» αναφέρει ο δήμος στην ανακοίνωσή του.

 Σύμφωνα με το 902.gr, που πρώτο δημοσίευσε την είδηση, η οροφή είχε τοποθετηθεί τον Δεκέμβρη. Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς ότι από τύχη δεν έγινε κάποιο ατύχημα εν ώρα λειτουργίας του σχολείου. «Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα! [...] Εχουμε ενημερώσει κάθε αρμόδιο και περιμένουμε τις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου. 

Το άνοιγμα του σχολείου θα γίνει εφόσον γίνουν οι απαραίτητες αυτοψίες από τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την ασφάλεια των παιδιών μας και των δασκάλων» τονίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, που κάνει λόγο για «εγκληματική ενέργεια και ανευθυνότητα». 
.....................................
(πηγη https://www.efsyn.gr)
_____________________________Για πόσο ακόμα θα παίζουν με τίς ζωές μας;;; 
Για πόσο ακόμα θα πηγαίνουμε κ όπου βγεί;;;

Χθες ήταν τα Τέμπη, σήμερα από τύχη δεν ξαναθρηνουμε ...
Όλα αυτά έχουν αίτια αγαπητοί συνδημότες καθώς έχουν διαλύσει τεχνικές υπηρεσίες, δημόσιους οργανισμούς (ΟΣΚ) και έχουν δοθεί βορά όλα στην ελεύθερη αγορά με μόνο κριτήριο το ΚΕΡΔΟΣ!!!

Κ. ΓΚΙΚΑΣ