29.8.23

Απάντηση στο αναληθέστατο και ύποπτο δημοσίευμα του Σενέρ Λεβέντ για Στρατηγό Γ. Γρίβα


γράφει η Φανούλα Αργυρού
Δεν υπάρχει «νότος» κύριε Λεβέντ αλλά ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στις 11 Αυγούστου 2023 ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και αρθρογράφος στην εφημερίδα «Πολίτης» στα ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, έγραψε στο άρθρο του «Ακούει τη μια πλευρά και κωφεύει στην άλλη»:
« …Πριν μερικές μέρες διάβασα το άρθρο ενός Ελληνοκύπριου συγγραφέα. «Πρέπει να μπορούμε να μιλάμε ανοικτά πλέον για τον Μακάριο», λέει. Εξεπλάγην. Τι σημαίνει αυτό; Δηλαδή ακόμα δεν μπορεί να μιλάει ανοικτά κανείς για τον Μακάριο; Θυμήθηκα τον Ελληνοκύπριο ιστορικό Κώστα Κύρρη. Με είχε καλέσει στο σπίτι του. Πήγα. Ήμουν περίεργος τι θα μου έλεγε. Μου είπε τέτοια πράγματα για τον Μακάριο, που εξεπλάγην. «Καλά, έγραψες τόσα βιβλία. Αυτά γιατί δεν τα έγραψες;», τον ρώτησα. Γέλασε. «Να τα γράψω και να μου πάρουν το κεφάλι;» είπε. Και ύστερα ρώτησε: «Ξέρεις γιατί δεν γίνεται καθόλου αναφορά για τον πατέρα του Γρίβα;» «Γιατί;» «Διότι ήταν Τούρκος ο πατέρας του, γι’ αυτό». Κατόπιν τούτου έκανα μια έρευνα. Τελικά ήταν σωστό αυτό που είπε. Ήταν Τούρκος ο πατέρας του Γρίβα. Και οι συγγενείς του έμεναν στο χωριό Τρίκωμο/Περβόλια. Ο Γρίβας το επισκέφτηκε το 1964, λέει. Πήγε στο Τρίκωμο. Είχε πεθάνει πλέον ο πατέρας του, όμως στο σπίτι ήταν τα αδέλφια του πατέρα του. Και τα παιδιά τους. Τον υποδέχτηκαν πολύ καλά. «Άντε, φιλήστε το χέρι του θείου σας», είπαν στα παιδιά. Ο Γρίβας άπλωσε το χέρι του. Το φίλησαν. Έδωσε μια διαταγή ο Τούρκος διοικητής της περιοχής, ο οποίος έμαθε γι’ αυτή την κατάσταση αφότου έφυγε ο Γρίβας. Να εκκενώσουν όλοι εκείνο το χωριό. Εκκένωσαν το χωριό. Μετέφεραν στην Αμμόχωστο τους Τουρκοκύπριους.
Ίσως ακόμα να μην μιλούν ανοικτά για τον Μακάριο στον νότο, όμως στον βορρά μπορούμε να μιλήσουμε και να γράψουμε ανοικτά για τον Ντενκτάς…»
Δηλαδή, ο Σενέρ Λεβέντ… έκανε δική του «έρευνα» και «επιβεβαίωσε» ότι ο πατέρας του Γρίβα ήταν Τούρκος! Πού έκανε την έρευνα σε «ληξιαρχεία» των παράνομων στα κατεχόμενα; Για να στήσει αυτή την παραπληροφόρηση εις βάρος του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή; Χρησιμοποιώντας και τον μ. Κώστα Κύρρη…
Ο Κώστας Κύρρης όμως που ήταν καθηγητής του ιστορικού και βιογράφου του Στρατηγού Γ. Γρίβα Λεωνίδα Λεωνίδου ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε τον Λεωνίδου να καταγράψει τη Γενεαλογία Γρίβα.
Ο Λεωνίδας Λεωνίδου, ως ο βιογράφος του Γρίβα ανάρτησε στην ιστοσελίδα του δικηγόρου Αχιλλέα Αιμιλιανίδη (και στη δική του) αποστομωτική απάντηση στο αναληθέστατο και ύποπτο παράλληλα δημοσίευμα του Σενέρ Λεβέντ στον «Πολίτη» που κυκλοφόρησε στο FB. Έγραψε και ανάρτησε μεταξύ άλλων ο Λεωνίδου:
«…Επισυνάπτω επίσης το επίσημο έγγραφο καταχώρησης της γέννησης του Γεωργίου Γρίβα το οποίο έχω επίσης δημοσιεύσει που καταγράφει όνομα πατρός (Θεόδωρος) όνομα παππού (Ιωάννης) Τρικωμίτης.
Σύμφωνα με τον Σενέρ Λεβέντ λοιπόν τα ονόματα Θεόδωρος και Ιωάννης από τούδε θα τα θεωρούμε οθωμανικά!!!
Είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς ποια άλλα βλακώδη και ηλίθια δημοσιεύματα θα δούμε και θα διαβάσουμε…»
Λεωνίδα Λεωνίδου
https://www.facebook.com/leonidas.leonidou.5/posts/pfbid02FUhnrnaXfYNSnzz5EqbhiQ3QNaZ1Vq6CuTxksuQh4pi1QAR8injyB996HjNvjaEDl?notif_id=1692655654261970&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif
Αχιλλέα Αιμιλιανίδη
https://www.facebook.com/achilles.emilianides
Παραθέτω ολόκληρη την απάντηση Λεωνίδα Λεωνίδου για το γενεαλογικό δέντρο του Γρίβα.
Παρατηρώ δε ότι ο Σ. Λεβέντ μιλά για «νότο» και «βορρά». Δεν υπάρχει «νότος» κ. Λεβέντ αλλά ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΔΑΦΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που αναμένουν ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και όχι αναγνώριση. Οι ορολογίες αυτές «νότου» και «βορρά» είναι παραπλανητικές και ουσιαστικά στερεώνουν τον τουρκικό διαμελισμό.
Φανούλα Αργυρού – ερευνήτρια/δημοσιογράφος Λονδίνο.
«ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΙΒΑ
Πολλά δημοσιεύονται τελευταία στο fb και σε κάποια εφημερίδα περί δήθεν Οθωμανικής καταγωγής του Στρατηγού Γρίβα.
Ως ο βιογράφος του Στρατηγού Γρίβα, μετά από μια έρευνα που κράτησε 22 χρόνια παραθέτω εδώ το γενεαλογικό δέντρο του Γρίβα με τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που έχω στο αρχείο μου και που δημοσίευσα στον Πρώτο Τόμο της Βιογραφίας του Διγενή σ. 374. Ο μακαρίτης ο Κώστας Κύρρης, ο οποίος ήταν καθηγητής μου στο Γυμνάσιο Αμμοχώστου και πολύ στενός φίλος μετέπειτα, με βοήθησε στη συμπλήρωση της Γενεαλογίας Γρίβα.
Επισυνάπτω επίσης το επίσημο έγγραφο καταχώρησης της γέννησης του Γεωργίου Γρίβα το οποίο έχω επίσης δημοσιεύσει που καταγράφει όνομα πατρός (Θεόδωρος) όνομα παππού (Ιωάννης) Τρικωμίτης.
Σύμφωνα με τον Σενέρ Λεβέντ λοιπόν τα ονόματα Θεόδωρος και Ιωάννης από τούδε θα τα θεωρούμε οθωμανικά!!!
Είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς ποια άλλα βλακώδη και ηλίθια δημοσιεύματα θα δούμε και θα διαβάσουμε…»

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com