6.8.23

Β. Κικίλιας: Συνελήφθη εμπρηστής στον Άγιο Στέφανο

 Οι  εν τω πράττεσθαι συλλαμβανόμενοι, θα πρέπει πρώτα να  τυγχάνουν  αναλόγου" περιποιήσεως" και μετά τη παροχή των πρώτων βοηθειών, να μετάγονται στον εισαγγελέα...

ΑΛΕΞ

Η Ελληνική Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου στον Άγιο Στέφανο, το οποίο κατηγορείται για εμπρησμό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πιάστηκε επ’ αυτοφώρο με μπιτόνια βενζίνης και εύφλεκτο υλικό και μάλιστα, πρόλαβε και έβαλε τη φωτιά, η οποία κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική.  

"Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ανθρώπινο χέρι παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις 1.670 πυρκαγιές που είχαμε μέσα στον Ιούλιο", επισήμανε ο κ. Κικίλιας στο Open.

"Ζούμε σε μία εποχή κλιματικής κρίσης, με έντονη βροχή, καταιγίδα, χαλαζόπτωση και έντονες καιρικές συνθήκες. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Όσον αφορά την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, είναι οριοθετημένη και δεν υπάρχει ενεργή εστία. Στη Τζιά, το μέτωπο έχει επίσης οριοθετηθεί", τόνισε ακόμη μεταξύ άλλων ο υπουργός.

https://www.capital.gr