10.8.23

Καρατομήσεις στην Τροχαία για να γλιτώσουν τις καρέκλες τους! Αντιστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ αποδομεί την κυβερνητική υποκρισία

Τα κτήνη μετάγονται στον Εισαγγελέα 
ΑΛΕΞ
 

Φωτογραφία ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Γράφει ο

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

Αντιστράτηγος εα.ΕΛ.ΑΣ

Έχω διατελέσει επί 9 χρονια διοικητής Τροχαίας Αυτοκ/μων Μαγνησίας και έχω αντιμετωπίσει εκατοντάδες περιπτωσεις διέλευσης οπαδών ποδοσφαιρικων ομαδων από την ΠΑΘΕ, κυρίως με λεωφορεία αλλά κ ΙΧΕ αυτ/τα.
Σε κάθε διέλευση οριζονταν 4-6 συνήθως περιπολικά της Υπηρεσίας αλλά κ άλλων υπηρεσιών κ αποστολη μας ήταν η ασφαλής διέλευση από την περιοχή ευθύνης μας με σχέδιο ως προς την ταχύτητα κινησης ,την συγκέντρωση όλων μαζι και την προσπάθεια πρόληψης επικίνδυνων ενεργειών των οπαδών σε βάρος τρίτων.

Βεβαίως σε κάθε διέλευση ήταν παρών ο διοικητής κ αναλόγως έδινε τις οδηγίες στο προσωπικό.Ταυτοχρονα αναφέραμε στην προϊσταμένη Υπηρεσία ως προς τον αριθμό των οχημάτων την ώρα παραλαβής συνοδειας και παραδοσεως στην επόμενη Υπηρεσία τον αριθμο των οχημάτων,την συμπεριφορά των οπαδών ( αν πετάνε αντικείμενα κλπ) και γενικά κάθε τι που ενδιέφερε .Δύσκολη αποστολή ομολογώ με πολύ άγχος συναισθανομενος τη σημασια και τις τυχόν επιπτώσεις σε βάρος των διερχομένων πολιτών.

Η τυχαία στάση αυτων δημιουργούσε πολλά προβλήματα διότι έμπαιναν μέσα στην Εθνικη οδό φωνάζοντας συνθήματα πετωντας πέτρες κλπ και φροντιζαμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να συνεχίσουν την κίνηση τους.

Αυτό γίνονταν διότι η αντιμετώπιση τυχόν εκτροπων απαιτεί ειδική εξάρτηση- εξοπλισμό κ εκπαίδευση αλλά κ συγκροτημενες αντιστοιχες διμοιρίες κοινώς ΜΑΤ κάτι που δεν είχαμε παντοτε!!!

Οπότε πως θα αντιμετωπισεις 200- 1000 περίπου οργανωμενους οπαδούς; Με τροχονόμους;

Και για να έρθω στις καρατομησεις διοικητών τροχαίας αυτοκινητόδρομων από όπου διηλθαν οι οργανωμένοι Κροάτες οπαδοί.
Τι έπρεπε να κάνουν;

Ότι ακριβώς προβλεπόταν και διαταχθηκαν ως Τροχαια έκαναν. Δηλαδή να φροντίσουν να μην συμβεί κάποιο ατύχημα κατά τη διέλευση τους και να αναφέρουν οσα προείπα.Εαν τα έκαναν αυτα γιατί καρατομηθηκαν; Τι ήθελε το Υπουργείο να κάνουν οι τροχονόμοι ,επέμβαση; Ούτε για ανέκδοτο δεν κανει!
Γνώριζε εγκαιρα το Υπουργείο για την επικείμενη κινηση-διελευση; Ναι.
Γιατί δεν τους απαγορεύτηκε η είσοδος στα συνορα;
Ή εάν όχι στα συνορα γιατί όχι με σχέδιο οργανωμένα με αντίστοιχες δυναμεις κάπου κοντά στα συνορα η όπου ήταν πρόσφορο;
Μπορούσε; Άνετα κυριολεκτικά!

Θα γινόταν ελεγχος των οχηματων κ σωματικος με τυχόν συλλήψεις κ επιστροφή των λοιπών στη χώρα τους.
Δεν έγινε! Γιατί;
Επειδή γνωρίζω την ανώτατη ηγεσία του Υπουργείου, οι οποίοι αντιμετωπισαν παρα πολλα τέτοια παρόμοια , είμαι σίγουρος ότι αφου ενημερώθηκε ο Υπουργός η εντολή του ήταν διακριτική παρακολούθηση για να μην θιγουν οι γείτονες μας( είναι τακτική ελληνική αυτή των τελευταίων δεκαετιών !!!) και επέμβαση εάν παρεκτραπουν.Ομως , αφού έφτασαν μέχρι εκεί που εφτασαν τότε πιστέψτε με για πολλούς λόγους δεν ήταν πλέον εύκολο. Ειχε χαθεί το παιχνίδι πια!
Και εκ των υστέρων καρατομουνται οι Αξιωματικοί!
Και ο διευθυντής της Δ/νσης Αντιμετώπισης Βιας γιατί;Δεν ενημέρωνε ως όφειλε;Τι έπρεπε να κάνει και δεν το έκανε;
Τις ευθύνες του Υπουργού αλλά και των Γενικών Γραμματεων που είναι πρώην αρχηγοί την πληρώνουν κάποιοι που είναι εύκολη λεία για τα “ματιά του κοσμου”.
Αλήθεια;
Πιστεύετε ότι εάν έδινε εντολή το Υπουργείο δεν θα μπορούσαν να τους σταματήσουν αμέσως μόλις μπήκαν στην Ελληνική επικράτεια και σίγουρα οχι στην Αθηνα; 

ΑΝΕΤΑ σας διαβεβαιώνω.Ειδικα ο Υπαρχηγος της Αστυνομίας είναι τόσο έμπειρος κ γνωστης και ικανος που σε χρόνο μηδέν θα τους είχε εξουδετερωσει δίχως να συμβεί το παραμικρό.
Και τώρα την πληρώνουν κάποιοι Αξιωματικοί για να κρυψουν κάποιοι πολιτικοι τις ευθύνες τους και την ασχετοσυνη τους και αυτό δεν τους τιμά και εμάς ως χωρα βεβαίως.
Η Ελληνική αστυνομία αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις και το πυροσβεστικό σώμα και το λιμενικό διαθέτουν ικανότατους Αξιωματικούς και προσωπικό γενικότερα που κινδυνευουν πολλες φορες για να ανταπεξελθουν στο καθηκον τους και εχουν θυσιαστει επισης και θλιβομαι γιατί περνάει η εικόνα διάλυσης των σωμάτων αυτων εξαιτίας ανικανων και ανευθυνων πολιτικών που δημιουργούν μόνο ερείπια, διχως αξιοπρέπεια που το μόνο τελικά που τους ενδιαφέρει είναι το κόμμα και η καρέκλα τους ενώ για όλα φταίνε τρίτοι!
Ένα ακόμη θύμα λοιπον εξαιτίας αυτων των πολιτικων.Και πόσα ακόμα θα δούμε!
Όλη η Ελλάδα πενθεί για τον χαμό του παλικαριού .Όλοι λυπηθηκαμε και πιστεύω περισσότερο αυτοί που αν τους άφηναν θα μπορούσαν σιγουρα να το προλάβουν.
Τα Σώματα αυτά χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας με έργα και κυρίως να τους αφήσουν επιτέλους να κάνουν αυτό που πρέπει και γνωριζουν καλα να το κανουν και γι αυτό που έχουν ορκιστεί και τότε θα δείτε τι θα πει Ελληνας ενστολος!!!

    *( Στα Υπουργεία δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται  ΑΣΧΕΤΑ πρόσωπα με το αντικείμενο )
    ΑΛΕΞ